IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Глобалната хакерска атака спря производството на Renault

Пострада и заводът на Nissan в Съндърланд

Глобалната хакерска атака спря производството на Renault

Френският гигант Renault превантивно спря производството в няколко свои европейски завода, след като компютърните системи на компанията бяха засегнати от голямата хакерска атака в петък. От нея пострадаха и най-различни други структури: руското външно министерство, Националната здравна служба на Великобритания и американският куриер FedEx.

Глобалната хакерска атака спря производството на Renault

От завода на Renault в Сандувил, където се правят лекотоварните модели, потвърдиха, че производството е временно спряно.Технически екипи са на място и се опитват да определят до каква степен системата е засегната от хакерите.

Спряна е продукцията и в словенския завод на компанията в Ново Место. Засегнат е също заводът на партньора Nissan в Съндърланд, Великобритания.

Атаката в петък бе един от най-мащабните случаи на т. нар. ransomware - вирус, който овладява и криптира ключови документи, искайки откуп, за да ги освободи. Прокуратурата в Париж откри разследване по случая, съобщава Reuters.

Вирусът се разпространява чред доста убедителни на пръв поглед фалшиви писма в електронната поща, уж съдържащи фактури, предложения за работа или други документи.
 

Тагове: nissan renault ransomware
0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Във всички автомобилни заводи работят "маймуни". В Германия турци,във Франция араби, в Япония индонезийци, в Англия пакистанци, все мързеливи поклонници на Мохамед. По тази логика няма от къде да се купи качествен автомобил.
  • #5
    7 rate up comment 8 rate down comment
    до: 100% ( преди 6 години )
    Така е, а във ВАГ са 100% мигранти, анадолци и др. подобни мулти-култи същества паднали онзи ден от клона. То затова и качеството на немската продукция е такова. Китайски чсти + сглобка от инженели, лекари, студенти = немски тюрлюгювеч гарниран с харам вурстове
  • #4
    7 rate up comment 6 rate down comment
    100% ( преди 6 години )
    некой надрусан мигрант е натиснал погрешното копче! а такива са 90% от работещите в Рено
  • #3
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Хе хе хе ( преди 6 години )
    Бе важното е,че манифактурата на рено в бандустаните(Турция,Мароко, Алжир и т.н.) не спира, а там е основното производство на т.нар. им "коли".
  • #2
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    VAG- Forever
  • #1
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Germany ( преди 6 години )
    Сега групово да обвините отново VAG ,понеже те за всичко са ви виновни.