IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Петте коли с най-непроизносими имена

Някои от тях могат да бъдат използвани като тест за алкохол

Петте коли с най-непроизносими имена

На света има много производители, чиито модели често объркват хората с имената си. Произнасянето на някои от тях могат да бъдат използвани дори като тест за употреба на алкохол, тъй като често водят до преплитане на езика при изговаряне. Ето 5 такива автомобила.

Pagani Huayra

Пет автомобила със сложни имена

За любителите на автомобили произнасянето на тези две имена не е проблем, но страничен човек почти сигурно ще се обърка. Той ще нарече суперколата „Пагани Хуайра”, което е грешка. Името на модела е много просто – „Пагани Уайра”.

Пет автомобила със сложни имена

Автомобилът е кръстен така в честа на богинята на ветровете Уайра Тата, обитаваща Андите. Това не е случайно, тъй като основателят на компанията Хорацио Пагани е роден в Аржентина. Неговата Huayra е оборудвана с 6,0-литров V12 двигател на Mercedes-AMG.

Koenigsegg Agera R Zijin

Пет автомобила със сложни имена

Темата с труднопроизносимото название на шведския производител на суперколи е обсъждана много пъти. Повечето хора са свикнали, че съществува марка „Кьонигсег”, но тези, които го виждат за първи път, имат проблеми. Особено с версията Agera Zijin (Агера Цизин), която има източно-азиатски колорит.

Пет автомобила със сложни имена

Колата е поръчана от клиент от Китай, като представлява специална версия на Agera R и е произведена в един-единствен екземпляр. Суперколата разполата с V8 двигател с 1140 к.с., който позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди и развиване на максимална скорост от над 420 км/ч.

Bischofberger Colorado Wohnmobil


Пет автомобила със сложни имена

Тази „къща на колела” е особено популярна в Германия и Австрия в края на 70-те години на миналия век. Името му е пълно със съгласни букви, което със сигурност създава доста проблеми особено на хората, ползващи кирилица. Въпреки че „Бишофбергер Колорадо Вонмобил” не е чак толкова сложно за произнасяне.

Пет автомобила със сложни имена

В основата на модела е Volkswagen T3, като разполага с 4 спални места и малка кухня. По това време това е напълно достатъчно за едно семейство да отиде на къмпинг. Автомобилът се произвежда до 1985 г.

Mohs Ostentatienne Opera Sedan

Пет автомобила със сложни имена

„Мохс Остентатиен Опера Седан” с ударение на буквата „а” във втората дума на името си е една от най-луксозните и екстравагантни лимузини в света за времето си. Може би затова и е трябвало да бъда избрано малко по-лесно за произнасяне на названието му от хората в различни страни.

Пет автомобила със сложни имена

Автомобилът е построен на базата на всъдехода International Harvester и се отличава с уникалния си външен вид. Той разполага само с една врата в задната част, а в салона има персийски килим, кристални полилеи и истински паркет. През 1967 г. тази кола струва 19 600 долара – за тези пари можеш по това време да си купиш три Jaguar E-Typе, като ще ти върнат ресто.

Honggi Shijixing

Пет автомобила със сложни имена

Няма как подобно тема да мине без автомобил от Китай, където е пълно с множество подобни имена. Например, компанията „Хонцзи” („Червено знаме”), която произвежда автомобили на правителството и елита на страната, предлага модела „Сидзихо”.

Пет автомобила със сложни имена

В основата на Shijixing е Audi 100, но разстоянието между двете оси е увеличено. Под капака е поставен V6 двигател, който не е германско производство. Това може да бъде 2,2-литровият мотор на Chrysler или 2,0-литровият на Nissan.

Снимки: Производителите

0 от 500