IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda дава над 310 коня на новия Civic Type R

Потвърдено: премиерата на новото поколение ще е идния месец в Женева

Honda дава над 310 коня на новия Civic Type R

Компанията Honda ансонсира пускането на пазара на нов спортен модел. Това е европейската версия на хот-хеча Civic Type R, чиято премиера ще се състои на 7 март в рамките на автомобилния салон в Женева.

Honda обяви премиерата на нов спортен модел

На изложението в Париж през миналата есен бе представен прототип на бъдещия модел, чието производство ще се осъществява в завода на Honda в град Суиндън (Вбр). Очаква се серийната версия да не се различава съществено от показаната преди 5 месеца машина.

„Моделът ще се продава както в страните в Европа, така и в Япония и САЩ. Трябва да се отбележи, че с това поколение Type R за първи път ще бъде официално достъпна на територията на Северна Америка”, се казва в съобщението на компанията.

Очаква се хот-хечът да получи 2,0-литров бензинов турбомотор VTEC Turbo, чийто динамични характеристики засега се пазят в тайна от японците. По неофициални данни, мощността на двигателя ще превишава досегашните 310 к.с.

Показаният през есента прототип е в стила, използван от Honda за едноименните купе и седан. Автомобилът е получил изразителни брони, изпускателна система с 3 тръби, аеродинамичен спойлер, 20-цолови джанти и дифузьор. Освен това моделът е с изцяло светодиодна оптика. Прототипът разполагаше и с антикрило, което обаче ще бъде демонтирано.

Снимка: Honda
 

Тагове: honda civic civic type r
0 от 500