IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi възражда Eclipse - но не както очаквате

Обичаното от спортните фенове име ще бъде дадено на компактен SUV

Mitsubishi възражда Eclipse - но не както очаквате

Японският производител Mitsubishi разпространи първото официално изображение на новия си компактен SUV, чиято премиера ще се състои по време на автомобилното изложение в Женева през март тази година. От компанията засега крият името и техническите характеристики на на купеобразния модел, чийто дизайн е в стила на концептуалния прототип XR-PHEV II (на долните две снимки), показан през 2015 г.

Ето го новият SUV на Mitsubishi

"Външният вид на нови автомобил предлага нестандартни решения в линиите на каросерията, която е с клиновидна форма, както и при задните прозорци. Това е комбинирано с увеличено разстояние между двете оси и късата задна част", се казва в официалното прес-съобщение на компанията.

Според британското издание AutoExpress, за новия автомобил ще бъде възродено името Eclipse, под което Mitsubishi продаваше спортно купе през периода 1990-2012 г. Кросоувърът ще заеме място между ASX и Outlander,  в моделната гама на марката, като ще използва платформата именно на Outlander, а ще се конкурира директно с Nissan Qashqai.

Ето го новият SUV на Mitsubishi

На първо време SUV-моделът на японците ще се предлага с бензинов турбомотор с обем 1,5 литра, развиващ 120 к.с., както и с 2,2-литров дизел. Скоростната кутия е 6-степенна механична, а клиентът ще може да избира между предно предаване и задвижване и на четирите колела.

Ето го новият SUV на Mitsubishi

След излизането на Eclipse, компанията ще се съсредоточи върху следващото поколение на Outlander, което ще е готово през 2020 г. и ще се предлага и в хибриден вариант, както и върху направата на компактен кросоувър, по-малък от ASX.

Снимки: Mitsubishi

0 от 500
  • #7
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Хубаво е изглежда много добре.Дано запазят точно този странен и футуристичен дизайн без промени.
  • #6
    20 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Силата на мицубиши беше в истинските джипове (като изключим тук там някоя успешна бегачка) Но в наши дни никой не търси ръбато и грубовато кубче със спорен комфорт което само му посочваш посока и то минава навсякъде. Не се търсят бегачки в наши дни ли. Я по-сериозно. Щом е така защо всички бълват GTI/OPC/Type R/RS и тн. Това че Мицубиши не можаха да направят пълноценен заместник на ЕВО 9 (Х-ката макар и красива беше загубила много)Като рено налеят пари може да очакваме по-интересни хибриди
  • #5
    24 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 7 години )
    За,какво им е на японците да правят "бегачки,при положение,че бегачки вече никой не купува.Когато японците правеха бегачки,скъсваха немците.И до ден днешен най-добрите,недостижимите спортни автомобили си остават старите японски машини.Немците нищо не продават.Именно,японците продават във всеки сектор.Японците имат джипове като ТОйота и Ниссан на по половин век.А немските паркетник щайги(джипове),са от 10 години на сам.
  • #4
    18 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    И кво? Жълтурите спряха да правят "спортисти" и заличиха 80% от моделите си,защото не могат да се справят с немските гиганти. толкова закъсаха,че освен СУВ(заради световната мания по това) няма какво друго да пробутат.Хонда с нелеп опит за спортист със смешния цивик,тойота само разни градски сапунерки малолитражки яриси и айгота продават.Немците продават всичко във всеки един сегмент,другите ширпотреба за американците.Освен годзилата нищо не им остана,***...
  • #3
    20 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    *** змията!
  • #2
    31 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Лансъра още Мицубиши го отписахаРено ги купиха преди месеци а последния Лансър е на 10 години и от години слушаме митове и легенди че ще го спират, възраждат или правят СУВ. Сега същото ще стане и с Еклипса - последния е спрян от производство от години. Ще мъчат името оттук оттам ако мине номера и накрая ще пробутат Кашкай/Каджар с нова емблема. Ако имаме късмет ще е спортен Меган
  • #1
    23 rate up comment 8 rate down comment
    поразяващата ръка... ( преди 7 години )
    на адвокатската кантора рено: първо унищожиха Lancer EVO, а сега посегнаха и на Еклипса ...