IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia направи 7-местен Duster

Новото поколение на популярния SUV идва тази есен, удължената му версия - догодина

Dacia направи 7-местен Duster

Седемместна версия на Dacia Duster ще се появи на пазара още догодина, най-вероятно под името Grand Duster, съобщава британското издание Auto Express. Преди това към края на тази година компанията трябва да покаже второто поколение на свръхуспешния си бюджетен SUV.

Dacia направи 7-местен Duster

Изданието публикува и предварителни снимки на модела, от които личи, че Duster ще смени рязко дизайнерския език. Вместо ъгловатия, грубоват фасон на досегашното поколение следващият модел ще е с доста по-конвенционални и елегантни черти.

Основните качества на Duster - добрата проходимост и достъпната цена - обаче трябва да останат непроменени. За да не увеличава разходите, компанията няма да разработва отделна платформа за 7-местната версия, а ще използва удължен варинт на стандартната. Grand Duster ще е дълъг към 4.70 метра, с 20 см повече от нормалния модел и с 40 повече от сегашното поколение.

Това ще се отрази и на багажното пространство - 500 литра за петместната версия и 650 литра за 7-местната.

Макар като размери Grand Duster да попада в една категория с машини като Kia Sorento и Nissan X-Trail, стартовата му цена ще е далеч по-тяхната - около 15 000 евро.

Dacia направи 7-местен Duster

Според AutoExpress фокусът при новото поколение ще е върху външния вид и не бива да се очакват революционни промени в интериора. Те ще останат за бъдещия фeйслифт около 2020 година.

Представен за пръв път през 2009, Duster изигра ключова роля за успеха на някогашната румънска марка, сега поделение на Renault. През миналата година компанията прехвърли границата от 4 милиона продадени автомобила, откакто французите поеха управлението.

Снимки: AutoExpress

Тагове: dacia duster suv
0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    rio ( преди 6 години )
    Ние ще си вземаме дачия дъстър дано е добра. Както виждам от коментарите по долу колата явно е много добра. ?....
  • #4
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Щирлиц ( преди 7 години )
    Добре го докарват,почти като Тигуан...Може и името да сменят,примерно Глиган.
  • #3
    18 rate up comment 6 rate down comment
    KLASIKA ( преди 7 години )
    Продължават да разбиват!!!Каквастрахотна комбинация!Шасита от Нисан и техника от Рено !!!Ужким бюджетна,а притежава най-добрите компоненти!Че и Мерцедес SUV -чето и ванчето Мерцедес и други марки ползват някои двигатели на Рено!Че и Инфинити премиум кросоувър!Че сега и дизайна ще "разсича"!!!Съсипващ е честно!!!Чудя се толкова ли са "глупави" Французите та построиха завода при"мързеливите,ромските,лентяйските,завистливите," Румънци....,а не "разбира се " при нас в България да ги"устроим".
  • #2
    20 rate up comment 2 rate down comment
    ElPatron ( преди 7 години )
    Че защо да не стават, 4х4 системата е от Нисан, колата е доста по-лека от другите с такива размери и съответно е по-добра извън пътя. Като комфорт отстъпва, разбира се, но отстъпва и като цена. Имах възможност да покарам доста един дъстър миналата година и съм с добри впечатления. Но си признавам, че не бих си го купил за града. Ако човек има нужда от офроуд машина, е супер
  • #1
    30 rate up comment 2 rate down comment
    rld ( преди 7 години )
    4 милиона автомобила! Браво Дачиа! В северна Швеция има доста Дъстери, явно стават!