IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chevrolet Bolt „оживя” и катастрофира

Американец се оплака, че автомобилът му е потеглил сам

Chevrolet Bolt „оживя” и катастрофира

Жител на САЩ съобщи за куриозен инцидент с електромобила Chevrolet Bolt. В един от форумите на любителите на модела – Mt Chevy Bolt, мъжът разкрива, че машината сама стартирала електрическия си двигател, започнала да ускорява и се разбила в стената на гаража му.

Chevrolet Bolt „оживя” и катастрофира

Американецът твърди, че е паркирал колата в гаража си ден по-рано. Самият той не е бил в къщата по време на инцидента. Двата комплекта ключове се намирали в дома му. За случилото се той бил уведомен от съпругата си, която чула шум от стартиране на мотора. Жената е била напълно сама и не е посмяла да влезе в гаража.

Когато мъжът пристигнал, той установил, че селекторът за смяна на предавките на „оживелия” автомобил се намира в положение за паркиране. След като научили за инцидента, от изданието Motor1 се обърнали за коментар към представител на Chevrolet, който отговаря за връзките със собственици на електромобили. Фред Лигъри е заявил, че от компанията разследват случая и ще излязат с официално становище.

Chevrolet Bolt е оборудван с електромотор с 200 к.с. и литиево-йонни батерии с капацитет 60 кВт/ч, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 7 секунди. Пробегът с едно зареждане е 320 км. Моделът наскоро спечели титлата "Най-добър автомобил в САЩ".

Снимка: Motor1
 

Тагове: chevrolet bolt
0 от 500