IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen пуска виртуален асистент в колите си

Шофьорът ще може да отключва колата и да настройва навигацията само с глас

Volkswagen пуска виртуален асистент в колите си
По-рано през седмицата Ford обяви, че ще интегрира виртуалния асистент на Amazon – Alexa – в колите си. Само дни по-късно, същото направиха и от Volkswagen, използвайки за целта изложението за потребителска електроника CES. 

Volkswagen пуска виртуален асистент в колите си

От информацията става ясно, че Alexa ще позволява на шофьорите да управляват системата от своя автомобил, както и че тя ще бъде свързана със системата Car-Net, която Volkswagen лансира през 2013. Последната дава възможност на собствениците да се свързват с автомобила си посредством смартфон, като по този начин могат да отключат автомобила си, да го открият на оживен паркинг, да следят с каква скорост се движи, в случай че са го преотстъпили на някого или да уведомят автоматично властите, ако една от въздушните възглавници се активира.

Нововъведението означава, че клиентите на Volkswagen вече ще могат да добавят дестинация в навигационната система на колата, директно от своя дом или офис. Те ще могат и да пазаруват стоки онлайн, тъй като Carn-Net системата ще е свързана с .личния им профил в Amazon.
 

Според технологичното издание Engadget, интегрирането на новата система е в процес на завършване, но засега все още няма яснота кога точно технологията ще бъде налична в моделите на Volkswagen. Докато Ford и Volkswagen работят по имплементирането на виртуален асистент, конкуренцията не спи: Hyundai също обяви, че ще внедри подобна технология в своите модели. 

Снимки: Volkswagen

0 от 500