IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo XC40 ще дебютира в Шанхай

Компактният кросоувър ще се предлага и в Европа

Volvo XC40 ще дебютира в Шанхай

Volvo планира да представи на изложението в Шанхай XC40 – компактният кросоувър, който ще „открива” гамата на возилата с повишена проходимост на шведската компания с китайски собственици. Информацията е на Car News China, но изданието не цитира източник от Volvo.

Volvo XC40 ще дебютира в Шанхай

Визуално, XC40 ще е близък до дизайна, демонстриран от концепта 40.1, който дебютира миналата година в Гьотеборг, но все пак ще изглежда по-консервативно.

XC40 ще е изграден върху новата платформа на Volvo CMA (Compact Modular Architecture), която в близко бъдеще ще се използва при още няколко компактни модела на марката, както и при няколко автомобила на Geely.

Моделът ще дебютира с новия 1,5-литров 3-цилиндров турбо мотор на Volvo, а в гамата ще има версии с 4-цилиндров двигател и с хибридно задвижване. За Европа ще има и поне един дизелов двигател. Стандартно моделът ще се предлага с предно предаване, а задвижването 4х4 ще се поръчва допълнително.

Тагове: volvo volvo xc40
0 от 500