IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Лондон глобяват за работещ на празен ход двигател

В норвежката столица пък забраниха влизането на дизелови автомобили денем

В Лондон глобяват за работещ на празен ход двигател

Властите в Лондон ще забранят оставянето на автомобили с работещ двигател в центъра на града, съобщава изданието Evening Standard. Забраната влиза в сила от 4 февруари 2017 г., като на нарушителите ще бъде налагана глоба в размер на 80 лири (92 евро).

В Лондон ще глобяват за работещ на празен ход двигател

Специални групи ще обикалят улиците на града и ще записват регистрационните номера на паркираните автомобили, чиито двигатели работят повече от 1 минута. Забраната се отнася за шофьорите на леки коли, ванове и автобуси, а санкцията ще се налага след 3 писмени предупреждения до собственика на превозното средство. Ако той плати плати глобата в размер на 14 дни, сумата ще бъде намалява на половина.

Новото правило е част от новата програма за борба със замърсяване на околната среда, която предвижда през 2018 г. в центъра на английската столица да бъдат допускани само превозни средства на електричество. Ще могат да влизат и хибриди, които обаче ще бъдат задължение да се придвижват само на ток.

Любопитното е, че подобна забрана присъства и в българския Закон за движение по пътищата. До момента обаче не са правени опити за налагането й от органите на реда.

В същото време властите в Осло забраниха влизането на дизелови автомобили в центъра на града. Причината е замърсеният въздух, а забраната е в сила между 6 часа сутринта и 22 часа вечерта. Така норвежката столица се присъедини към Париж, Мадрид, Атина и Мексико сити, които предприемат мерки за пълното спиране на дизеловите автомобили. То трябва да стане факт до 2025 г.

Снимка: AllCars

0 от 500
  • #12
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Технологията на бъдещето е ядрената енергия обаче не във вида в които я познаваме днес. Във бъдеще примерно след 200 - 300 г. ще има равита технология за студен ядрен ситез която ще бъде толкова малка ще че спокойно да се побере във във една днешна батерия 1.5в.С едно зареждане ще работи години ....
  • #11
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    дошо едно си знае, едно си баеавтомобилите, та автомобилитеНЕ СА ТЕ ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ бе !!!но тях най лесно могат да обвиняват и "наказват"
  • #10
    9 rate up comment 1 rate down comment
    К ( преди 7 години )
    Изобщо ДВГ като технология трябва да се забрани за производство. Автомобилните производители вместо да се чудят как да спечелят повече пари със доизцеждане на отдавна остаряла технология, да започнат да инвестират в разработката на чисти технологии.Толкова народ изтровиха и пак отказват да спрат производството на ДВГ.
  • #9
    18 rate up comment 4 rate down comment
    до вагенския фен ( преди 7 години )
    CO2 не е замърсител!!!!! всеки го вдишва и издишва нон-стоп цял живот!!!! растенията се хранят с него!!!!!!престани с тая пропаганда бе - хванаха ви вече и ви забраняват отровните ЗАМЪРСЯВАЩИ СЪС САЖДИ и ФИННИ ПРАХОВИ ЧАСТИЦИ канцерогенници!!!!
  • #8
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Един от най-големите замърсители особено на СО2 е селското стопанство (основно живогтновъдсвото)
  • #7
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Огромните и глобални замърсители са Корабите, Камионите,Автобусите влаковете и самолетитеколите са след това - разберете го - и това са само превозните средства , ами тецове, фабрики......Климата и въздуха са активни - това че някой бълва пушаци в индия и китай не значи , че не стигат и при нас .....ама друго си е на не виждаш по далеч от носа, или да си завираш главата в пясъка и да си мислиш , че проблем няма !! !
  • #6
    7 rate up comment 11 rate down comment
    .......... ( преди 7 години )
    Замърсяването идва не само от дизеловите коли, ами от бензиновите просто там не е видимо. Европа е една от страните ,който прави най-много за екологията.Най-вече скандинавските държави. Та проблема не е само в дизеловите коли.Проблема е доста по мащабен от колите,ако толкова ти пука и си толкова загрижен. Това че караш кола на бензин не значи че помагаш затова въздуха да е чист
  • #5
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    абе тея екектричките са малко като извънземните, всички говорят за тях, ама никой не ги е виждал!
  • #4
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Затягане на техническите прегледи, спиране от движение на неизправните МПСта, наказателна отговорност за манипулаторите, конфискация на манипулираните МПСта...
  • #3
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    911... и не само те, колко бензинови коли има с отстранени катализатори и не работещи ламбда сонди , като се замисля едно време чавдари икаруси москвичи и тай нататак как замърсяваха ноо при соца това не беше на дневен ред