IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Италианци виждат така новото Audi A8

Представителният седан ще дебютира тази есен

Италианци виждат така новото Audi A8

Една от най-очакваните премиери за тази година е тази на новото поколение на Audi A8. Това ще бъде първият сериен автомобил на марката, изцяло създаден от новия главен дизайнер Марк Лихте. Той и екипът му стартираха работа още през 2014 г., а резултатът от него ще се види тази есен.

Италианци виждат така новото Audi A8

Лихте вече създаде няколко концептуални модела от гамата prologue, намекващи за метаморфозите, които ще претърпят автомобилите на Audi в близко бъдеще. Очаква се новото A8 да стане по-стройно и по-хармонично от предшественика си, което накара италианското издание Omni-Auto да създаде свое виждане за модела.

В основата на направения фото-робот на лимузината са снимки на тестови прототипи на автомобила, които са комбинирани с черти от последните концептуални модела на Audi. Няма как да се отрече, че резултатът изглежда правдоподобно.

Друго издание – Motor1, на свой ред допълва информацията за модела с данни за неговите технически детайли. Седанът ще използва платформана MLB Evo, на която са изградени новите Audi Q7, Audi A4 и Bentley Bentayga. Благодарение на нея A8 ще отслабне в сравнение със своя предшественик.

Знае се, че седанът ще получи W12 двигателя с обем 6,0 литра и 2 турбокомпресора, който се поставя на Bentley Bentayga. Главният съперник на тази версия ще бъде BMW M760Li xDrive. Модификацията S8 ще бъде оборудвана с 4,0-литров би-турбоV8 с 550 к.с., който ще бъде „зает” от новото Porsche Panamera Turbo. Ще има и версия с 4,0-литровия дизел от Audi SQ7 TDI, който освен с турбина разполага и с електрически компресор.

Големи промени се очакват и в интериора, който също ще бъде в стила на концептите prologue. Новото Audi A8 ще получи приборен панел Virtual Cockpit от второ поколение, комбиниран с модерна мултимедийна система. Автомобилът ще разполага и със система за безпилотно управление, която ще може сама да води машината в задръствания.

Снимка: Omni-Auto

Тагове: audi a8
0 от 500