IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ясни са двигателите на новия VW Touareg

Всъдеходът ще получи 3,6-литров VR6 с 280 к.с. и 3,0-литров дизел с 220 к.с.

Ясни са двигателите на новия VW Touareg

Нови сведения за третото поколение на Volkswagen Touareg, което ще се появи по-късно тази година, бяха разкрити от изданието Autoevolution. Според информацията всъдеходният флагман на германците ще бъде показан на автосалона във Франкурт.

Ясни са моторите на двигателите на новия VW Touareg

За бензиновата версия на модела е предвиден напълно пеработен VR6 двигател с обем 3,6-литра и мощност от 280 к.с. Във Volkswagen се бяха отказали от този атмосферен мотор, но го възродиха за новия си кросоувър Atlas, както и за няколко концептуални модели.

Дизеловата версия ще получи 3,0-литров V6 мотор с мощност 218 к.с. Независимо от избрания двигател всъдеходът ще бъде оборудван с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Ясни са моторите на двигателите на новия VW Touareg

На по-късен етап ще се появят две хибридни модификация, при които допълнителният електромотор ще бъде интегриран в скоростната кутия. Дизеловият хибрид ще разчита на 3,0-литров V6, докато за бензиновия е предвиден 2,0-литров TSI с 4 цилиндъра.

Новата генерация на модела е изградена на платформана МLB Evo, която ще му позволи за отслабне с около 200 к.с. На външен вид всъдеходът ще прилича на концепта T-Prime (на снимките), а в салона ще има нова информационно-развлекателна система с жестово и гласово управление, интерактивен панел и система за кръгов обзор.

Ясни са моторите на двигателите на новия VW Touareg

Феновете на модела вероятно ще останат разочаровани, но версия на Touareg със 7 места не се предвижда. Тази роля е поверена на новия VW Atlas, който на някои пазари ще се продава като Teramont, както и на по-малкия Tiguan, чийто вариант с 3 реда седалки бе показан в Детройт по-рано този месец.

Снимки: Volkswagen
 

0 от 500