IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW показа обновената „четворка“

Всички версии от семейството са получили фейслифт – в това число и спортното M4

BMW показа обновената „четворка“
След множество неофициални кадри на прототипи, обновеното BMW Серия 4 бе показано официално. Семейството включва версиите Coupe, Convertible (кабриолет), Gran Coupe и величественото M4. Промените са незначителни и почти не се забелязват, но все пак включват комплект нови фарове с LED технология, които заместват бившите ксенонови осветителни тела. Освен това, LED стоповете са станали по-разпознаваеми, има дребни промени по въздуховодите в предната броня и задната престилка. Така или иначе, човек трябва да е запален фен на BMW, за да забележи по какво са работили дизайнерите през последната година.

BMW показа фейслифта на „четворката“
 
Това, което няма как да остане незабелязано, са новите цветове – Sunset Orange и Snapper Rocks Blue, както и нов комплект джанти за всяко едно от нивата на оборудване: Advantage, Sport Line, Luxury и M Sport.
 
Интериорът на обновената Серия 4 разкрива повече хромирани акценти и елементи от черен лак по централната конзола. Кожената тапицерия по таблото вече е ушита с двоен шев, което според германците добавя по-луксозно излъчване на модела, докато новите декоративни лайсни оразличават всяко едно ниво на оборудване.

BMW показа фейслифта на „четворката“
 
Срещу доплащане моделът се предлага и с нова навигационна система Professional, която е получила обновен интерфейс и нов контролер, който трябва да направи използването й по-лесно и приятно. Срещу доплащане баварците могат да снабдят колата и с дигитален инструментален панел, който шофьорът може да настрои според личните си предпочитания.

BMW Серия 4 Coupe и BMW Серия 4 Gran Coupe ще получат и по-твърдо окачване, което се очаква да подобри тяхното управление, без да се компрометира комфортът в интериора. Инженерите са заложили тези промени не само в стандартните конфигурации, но и при M Sport окачванията и адаптивното окачване, които се предлагат срещу доплащане. От версиите 430i/430d нагоре, клиентите ще могат да поръчат високоскоростни гуми като заводска опция.

BMW показа фейслифта на „четворката“

Общо, семейството на Серия 4 ще включва не по-малко от 31 комбинации от купе и задвижваща система. Максималната мощност на бензиновите варианти ще варира от 184 к.с. в 420i до 326 к.с. в 440i. Дизеловото семейство ще се разпростира от 190 к.с. в 420d до 313 к.с. в 435d xDrive. Клиентите ще могат да поръчат Серия 4 Gran Coupe в базовата спецификация 418d, разполагаща със 150 к.с., докато системата за задвижване на четирите колела - xDrive – ще се предлага за 12 от моделните версии на „четворката“. Тя ще бъде стандартна само за модификациите 435d във всеки един от вариантите на купе.

BMW показа фейслифта на „четворката“
 
На върха на хранителната пирамида стоят M4 Coupe и M4 Convertible, които ще получат същите стилистични промени и 425 к.с. под капака в стандартната си спецификация и 444 к.с., ако клиентът е доплатил за пакета Competition Package. Ако за някой това не е достатъчно, от BMW най-вероятно ще представят още по-агресивна M4 CS версия в идните месеци.

Всички версии на обновената машина можете да разгледате в галерията по-долу.

Снимки: BMW
Тагове: bmw 4-series bmw m4
0 от 500
  • #8
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ето го пак тоя мега шикозен дето само обяснява как мечтае за 4-ка.Как не се измори бе човек?
  • #7
    3 rate up comment 8 rate down comment
    bmw435i ( преди 7 години )
    Enzo pozdraviavam te za pravilnia izbor.Koi dvigatel si vzel?
  • #6
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Enzo ( преди 7 години )
    Какво точно имаш предвид? За почти всички модели се предлагат отопление на седалките, отопление на волана, пълен ел.пакет на седалките, вкл. ел. лумбална опора, обдухване, като последното се предлага в най-високите класове и за задните места, като за предните го има почти при всички от трета серия нагоре. Просто са опции, т.е. доплащат се отделно. Ненужна опция! Нещата в едно БМВ, за които си струва да дадеш пари, са двигател, ходова част, дизайн и качество на изработката. Другите ги имат всички
  • #5
    3 rate up comment 13 rate down comment
    bmw435i ( преди 7 години )
    Prosto nai-velikata lola na pazara.Ne slu4aino e moia v nai-skapoto,6ikozno i mega sportno izpalnenie.Nai-se radvam 4e facelifta e absolutno nikakav i tova niama da svali ot cenata na moiata pri preprodajba
  • #4
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Enzo ( преди 7 години )
    Точно пък изброените от теб "екстри", както между другото и още поне 50-60% от предлаганите такива, са страшно ненужна тъпотия. Помпят цената, нямат нищо общо с марката БМВ - произведени са по целия свят и половината се споделят с какви ли не непремиум марки. Нямам абсолютно никакво намерение да платя 90 бона за кола, която струва реално не повече от 70 хил.лв. Лично аз си купих чисто нова 4-ка през 2014 и в нито един миг не съм почувствал липсата на всички тия тъпотии, които си изброил.
  • #3
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Triforce ( преди 7 години )
    Аз пък не мога да разбера едно нещо!Защо няма вентилация на седалките?Волво имат, Кия имат, даже вече и ФОРД имат! Е, какво чакат?Защо държа на тази екстра ли? Човек като влезе в автомобила стои на седалката и държи волана. Нещата, до които има допир са волан, скоростен лост, седалка, колан. Е, ако седалката не е нафрашкана с екстри и волана да се отоплява за зимата, да ти се невидят и телевизорите, навигациите, фаровете и т.н.Мерцедес ги водят в това отношение!
  • #2
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Georgi ( преди 7 години )
    Евала, най-накрая на правилен път, вкараха опции, които може да се конфигурират досега само за петицата, като дигитален дисплей например и така отдалечават четворката от тройката, все пак разликата трябва да е като 6ца към 5ца. Новият оранжев цвят е повече от интересен.
  • #1
    12 rate up comment 6 rate down comment
    dw ( преди 7 години )
    Красота :)