IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW показа обновената „четворка“

Всички версии от семейството са получили фейслифт – в това число и спортното M4

BMW показа обновената „четворка“
След множество неофициални кадри на прототипи, обновеното BMW Серия 4 бе показано официално. Семейството включва версиите Coupe, Convertible (кабриолет), Gran Coupe и величественото M4. Промените са незначителни и почти не се забелязват, но все пак включват комплект нови фарове с LED технология, които заместват бившите ксенонови осветителни тела. Освен това, LED стоповете са станали по-разпознаваеми, има дребни промени по въздуховодите в предната броня и задната престилка. Така или иначе, човек трябва да е запален фен на BMW, за да забележи по какво са работили дизайнерите през последната година.

BMW показа фейслифта на „четворката“
 
Това, което няма как да остане незабелязано, са новите цветове – Sunset Orange и Snapper Rocks Blue, както и нов комплект джанти за всяко едно от нивата на оборудване: Advantage, Sport Line, Luxury и M Sport.
 
Интериорът на обновената Серия 4 разкрива повече хромирани акценти и елементи от черен лак по централната конзола. Кожената тапицерия по таблото вече е ушита с двоен шев, което според германците добавя по-луксозно излъчване на модела, докато новите декоративни лайсни оразличават всяко едно ниво на оборудване.

BMW показа фейслифта на „четворката“
 
Срещу доплащане моделът се предлага и с нова навигационна система Professional, която е получила обновен интерфейс и нов контролер, който трябва да направи използването й по-лесно и приятно. Срещу доплащане баварците могат да снабдят колата и с дигитален инструментален панел, който шофьорът може да настрои според личните си предпочитания.

BMW Серия 4 Coupe и BMW Серия 4 Gran Coupe ще получат и по-твърдо окачване, което се очаква да подобри тяхното управление, без да се компрометира комфортът в интериора. Инженерите са заложили тези промени не само в стандартните конфигурации, но и при M Sport окачванията и адаптивното окачване, които се предлагат срещу доплащане. От версиите 430i/430d нагоре, клиентите ще могат да поръчат високоскоростни гуми като заводска опция.

BMW показа фейслифта на „четворката“

Общо, семейството на Серия 4 ще включва не по-малко от 31 комбинации от купе и задвижваща система. Максималната мощност на бензиновите варианти ще варира от 184 к.с. в 420i до 326 к.с. в 440i. Дизеловото семейство ще се разпростира от 190 к.с. в 420d до 313 к.с. в 435d xDrive. Клиентите ще могат да поръчат Серия 4 Gran Coupe в базовата спецификация 418d, разполагаща със 150 к.с., докато системата за задвижване на четирите колела - xDrive – ще се предлага за 12 от моделните версии на „четворката“. Тя ще бъде стандартна само за модификациите 435d във всеки един от вариантите на купе.

BMW показа фейслифта на „четворката“
 
На върха на хранителната пирамида стоят M4 Coupe и M4 Convertible, които ще получат същите стилистични промени и 425 к.с. под капака в стандартната си спецификация и 444 к.с., ако клиентът е доплатил за пакета Competition Package. Ако за някой това не е достатъчно, от BMW най-вероятно ще представят още по-агресивна M4 CS версия в идните месеци.

Всички версии на обновената машина можете да разгледате в галерията по-долу.

Снимки: BMW
Тагове: bmw 4-series bmw m4
0 от 500
  • #18
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Добре де, фейслифта нали е за да освежи визията на колата (остави по-новите екстри)? Аз много разлика със "старата" 4-ка не виждам. И това гадно и евтино пластмасово табло като видя и пипна вътре... Да не говорим, че всичките им табла са почти едни и същи. То поне да бяха красиви, ами те са атрактивни като таблото на Опел Кадет от 89-та. От към интериорен дизайн, Лексус направо се гаврят с тях. Качеството на материалите е на ниво Опел/Пежо. А те се конглокират с Мерцедес и Ауди ?!
  • #17
    6 rate up comment 5 rate down comment
    ///M240instead ( преди 7 години )
    От всички страни е грозна, включително и отвътре, дори и с М пакет, дори и преди фейслифта!#nemojetedamespretebastuni
  • #16
    10 rate up comment 6 rate down comment
    AMG ( преди 7 години )
    bmw435i -4-ката на БМВ има толкова опции,че една проста печка не предлага даже.Бегай се крийй мишок,че си смешен с тва дървено БМВ
  • #15
    5 rate up comment 2 rate down comment
    doc ( преди 7 години )
    Новото са нови джанти!!???Вие сериозно ли?
  • #14
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тебе май те е таковал терманец, май.
  • #13
    19 rate up comment 9 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    "Така или иначе, човек трябва да е запален фен на BMW, за да забележи по какво са работили дизайнерите през последната година."Аз въобще не съм фен на бенве, камо ли "запален"!Но ще ви кажа по какво са "работили" бенве-гъзайнерите: по още по-голяма, възможно 6-цифрена заплатка в евро, за да спрягат активно глагола "мотам се"!В най-добрите вурст-традиции.
  • #12
    8 rate up comment 3 rate down comment
    bmV435i ( преди 7 години )
    Значи си направо зомби тогава. Щото даже не знаеш как се изписва БМВ, а един тест драйв живот не прави. ;-)
  • #11
    3 rate up comment 10 rate down comment
    bmv435i ( преди 7 години )
    4 kata na BMW predlaga tolkova mnogo must options, 4e ne e istina.Az ne moga da jiveia bez Head up displei,adaptiven cruise control,adaptivni oka4vane, surround view, zatopliane na sedialki i volan,kakto i premium audio sistema
  • #10
    4 rate up comment 8 rate down comment
    bmw435i ( преди 7 години )
    Ako mojeh da si vzema Porsche 6tiah da sam go napravil.Moeto bmw struva 150 hilaidi leva.A bazova carrera okolo 200.Taka 4e ne mi govori na men.A materialite v moeto 435i full M performance cabrio sa na nivo Range Rover i nagore.Kakto az gi obi4am:Koja i Metal
  • #9
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    всичко е хубаво но качеството на материалите не е премиум оставям цената без коментар за малко повече по добре си вземи порше