IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вече има състезателна Tesla Model S

Електромобилът ускорява до 100 км/ч за 2 секунди

Вече има състезателна Tesla Model S

Състезателната версия на Tesla Model S ще ускорява от 0 до 100 км/ч за впечатляващите 2 секунди, обяви компанията EGT Engineering, която представи на моторспорт изложението в Бирмингам новия пистов GT шампионат за електрически автомобили.

Вече има състезателна Tesla Model S

Бегачката е базирана на Model S P100D и има мощност 593 конски сили, максималният й въртящ момент е 995 Nm, а максималната скорост – 250 км/ч. Първоначално организаторите на Electric GT (EGT) шампионата бяха избрали пилотите да карат модела Р85+, но след това са се спрели на P100D заради по-голямата му мощност.

Състезателните автомобили са запазили оригиналното си задвижване, т.е подобрените им динамични и скоростни качества идват единствено от олекотяването им. Естествено, колите са със състезателно окачване, а допълнителни доработки са се наложили на управлението и охлаждането на спирачките. Тук присъства и задължителният ролкейдж, както и допълнителни аеродинамични елементи, за по-добро притискане към пистата.

Вече има състезателна Tesla Model S

В новия шампионат ще стартират 10 отбора с по двама пилоти, а състезанията ще са някои от най-известните писти в Европа: „Нюрбургринг”, „Каталуня”, „Мугело”, „Бранд Хеч”, „Зандвоорт”, „Ещорил” и „Пол Рикар”. Отделно ще има и стартове, които няма да носят точки в Южна и Северна Америка.

Състезателният формат включва 20-минутна тренировка, 30-минутна квалификация и две състезания с дължина 60 километра – едно през деня и другото на осветление.

0 от 500
  • #3
    10 rate up comment 0 rate down comment
    lowrage ( преди 7 години )
    kато чета в тои сайт коментари ми е жал за хората колко са *** и ограничени.Буквално всяка седмица излиза нещо ново или по-добро при електрическите коли.Постоянно се увеличава пробега, чупят рекорди до 100км/ч(много скоро и до 200км/ч).Някои хора просто си тъпчат на едно място и всичко около тях се развива.Вижте при Формула Е как се разливат нещата само за 3 години,ами след 5?10?Става ме все прости като народ и е заразно.Навсякаде по сякакви теми всеки обижда как кой е по или най....
  • #2
    16 rate up comment 3 rate down comment
    пена ( преди 7 години )
    "Тия с електрокарите ще ме уморят от смях, състезание в 60 км.Явно батериите ще стигнат максимум до там " - СМЕШЕН НЕКАДЪРНИК! За пример, състезанията в BTCC (British Touring Car Championship) са по 50 км. В DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) също са максимум 100км. Съшо да добавя, тая година електромобил успешно завърши рали Париж-Дакар.
  • #1
    7 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тия с електрокарите ще ме уморят от смях, състезание в 60 км.Явно батериите ще стигнат максимум до там , но и това ме съмнява.По-скоро ще окапят след две три дръпки и до 30 километър всички ще са аут или в шанеца кротко "бръмчейки" като миксерчета.Няма лошо от време на време трябва и да се посмеем.