IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan и Daimler се отказаха да правят съвместно луксозни модели

Проблемът тръгна от твърде скъпата нова платформа на германците

Nissan и Daimler се отказаха да правят съвместно луксозни модели

Компанията Nissan и концернът Daimler са прекратили съвместната разработка на луксозни модели. Двата производителя не се отказват напълно от съвместните си проекти, но те ще бъдат реализирани само в случаите, когато те са изгодни и за двете страни, съобщава агенция „Ройтерс”, като се позовава на свои източници.

Nissan и Daimler прекратиха сътрудничеството си

Проблемът в сучая се оказва новата платформа MFA2, разработена от германците. Тя е трябвало да бъде използвана за новите модели на марката Infiniti, която е част от алианса Renault-Nissan. Японските инженери обаче не са могли да се вместят в заложената в съвместния проект сума и в крайна сметка са се отказали от шасито на Daimler.

Все пак Nissan и Daimler ще продължат да поддържат добри контакти и да си разменят технологии, а когато се наложи ще осъществят и общи проекти, стига това да бъде финансово изгодно и за двете страни. Двата производителя си сътрудничат още от 2011 г. и вече създадоха няколко популярни съвместни модели. Последният е пикапът Mercedes X-Class, построен на една платформа с Nissan Navara.

Снимка: Nissan

Тагове: daimler renault-nissan
0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Същата история като бмв и пса- швабата граби на аванта качествени технологии за малки коли, а като дойде време да изпълни своята част от сделката предлага нещо нерентабилно, като цялото останало производство на компанията.
  • #4
    13 rate up comment 4 rate down comment
    До Дошо ( преди 7 години )
    Много ги разбираш теьи работи,бе Дошко! Сега стана спец и в адвокатски кантори.То не беше компетентност в двигатели,законодателство,маркетинг,държавно управление и какво ли още не...В моя достатъчно дълъг живот подобни пенкилери съм срещал само сред пенсионираните ***!Ти такъв ли си?
  • #3
    5 rate up comment 10 rate down comment
    112 ( преди 7 години )
    Слава богу, ще се отърват от висенето в сервизите. Аз не бих си взел подобен ***, но ако е чист японец няма да се поколебая.
  • #2
    7 rate up comment 16 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Японците отдавна задават качеството и технологиите в световен мащаб. Проблемът тук е от адвокатската кантора рено, която по стар навик иска да лови маймуни с трици.И хваща такива само в третия свят и др. поизпаднали държави!
  • #1
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Ха-ха ( преди 7 години )
    Япоците все пак ще разберат,макар и по трудния начин връзката между качество и цена!Жалките фЕатаджии постояно опяват тук,колко скъпи са автомобилите на Мерцедес,БМВ или Ауди. Ето,иматбпоне един отговор защо е така. И защо ПРЕМИУМ са МБ,БМВ иАуди,а лъскавите деривати на Нисан и Тойота -не!