IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Робоколата на Honda ще изкарва пари вместо собственика си

NeuV Concept се превръща в персонален асистент на шофьора

Робоколата на Honda ще изкарва пари вместо собственика си

Японският производител Honda представи в рамките на идложението за електроника CES-2017 в Лас Вегас прототипа NeuV, оборудван със система за автономно движение.

Робоколата на Honda ще изкарва пари вместо собственика си

Още в края на миналата година от компанията обявиха, че този автомобил ще може да изпитва емоции. Сега се оказва, че той може да предложи на собственика си нещо по-ценно – да изкарва пари, докато той спи.

Според експертите от Honda, личните автомобили не се използват от техните собственици в 96% от времето. Затова и когато не е нужен на своя собственик, NeuV може самостоятелно да заработва като такси. За тези, които не искат да делят своя автомобил с чужди хора, е предвиден друг начин за спестяване на пари от семейния бюджет. Когато потреблението на енергия н дома на собственика е най-високо, електромобил може да дава ток на домашната мрежа, като изпозва натрупаната електроенергия в акумулаторите си.

Робоколата на Honda ще изкарва пари вместо собственика си

Системата за изкуствен интелект позволява на машината на Honda да се превърне и в персонален асистент на водача. Тя ще може да анализира неговите емоции и решенията, които взима той по време на шофиране. Така в нужния момент системата ще може да го съветва, а също така и да се грижи за доброто му настроение, като избира съответната музика.

Робоколата се задвижва от електромотор с мощност 74 к.с., който се зарежда от батерии с емкост 20 кВт/ч с възможност за безкабелно зареждане. Пробегът на автомобила с пълни акумулатори варира между 161 и 322 км в зависимост от условията на пътя.

Робоколата на Honda ще изкарва пари вместо собственика си

Салонът на машината е с две места, като цифровият приборен панел заема цялото пространство отпред, докато воланът е поставен под него. Отзад е предвидено място за електрически скейборд, с който шофьорът да се придвижва, след като е паркирал.

Снимки: Honda
 

Тагове: honda neuv
0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 7 години )
    Да, и ще почакаме да се научиш - няма Й в множествено число при окончание. Пише се - музеИте. Не музеЙте. Ах...
  • #6
    0 rate up comment 13 rate down comment
    GG ( преди 7 години )
    Ще почкамае докато ги видим в музейте,..мераци. Не аз разпространявам една известна мантра тука..как една хонда наказвала споменатите марки.. Когато прочетем как недоносчето сивик наказва същите марки..се подсети за нелепите дрънканици на един отявлен спамер тука.Нищо лично.
  • #5
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Какво общо има между Ламборгини и тази кола? Първо е супер нелепо да се сравняват коли от тотално различен клас, а ако все пак ги сравняваме, то тази кола е с изкуствен интелект и е електрическа, а споменатите от теб автомобили разчитат на фосилни горива и бълват отровен пушек, т.е. принадлежат на миналото, а скоро ще ги виждаме единственно в някой музей.
  • #4
    3 rate up comment 14 rate down comment
    GG ( преди 7 години )
    Те това е родено да наказва Ламбота и R8 ци на ринга.. хаххаха .Това си могат другарите от японския колхоз,това си правят,..чайници..посуда..лигени...
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    хубави идеи но този който е превеждал се е изгубил в превода и е сътворил големи глупости.
  • #2
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Супер всезнаещ ( преди 7 години )
    Ако е проходима в 30 см сняг става иначе за какво ми е по софийските улици.
  • #1
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Triforce ( преди 7 години )
    Това за таксито - ДОБРЕ! Даже е супер! Но това с тока за къщата...Но не ги съдя хората! Поне мислят и имат идеи! Все пак от многото добри или лоши идеи, накрая ще имаме нещо работещо! :)Весело изкарване на Ивановден!