IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият модел на Alpine вече може да се поръчва

Premiere Edition излиза на пазара на цени между 55 000 и 60 000 евро

Първият модел на Alpine вече може да се поръчва

Френският гигант Renault се справя повече от успешно, макар и с известно закъснение, с възраждането на легендарната спортна марка Alpine. През февруари лично Карлос Гон представи предсерийната версия на първия модел, а сега компанията вече приема предварителни поръчки за версията Premiere Edition на първия модел, който се очаква да носи името А120. От тази версия ще бъдат произведени едва 1955 коли. 

Първият модел на Alpine вече може да се поръчва

При предплащане на аванс за колата, което става чрез приложение за смартфон, купувачът може да избере цвета на автомобила – бял, черен или син, както и номер от производствената серия – от 0001 до 1955, стига номерът да не е вече зает. Капарото е в размер на 2000 евро, а всяка една от колите е на цена от 55 000 до 60 000 евро.

Alpine Premiere Edition първоначално ще се предлага в 14 страни: Австрия, Белгия, Франция, Германия, Италия, Люксембург, Холандия, Полша, Португалия, Испания, Швеция и Швейцария, а от 2018 година и в Япония и Великобритания. 

Първите коли ще са готови в края на 2017 г., като се очаква Alpine да има 50 дилъра на територията на Европа, когато марката започне сериозно серийно производство. Предполага се, че серийната версия ще е много близка като дизайн до прототипа, представен от Карлос Гон в Монте Карло. Най-вероятно двигателят ще е с 1,8-литров с турбо и мощност 250 конски сили, който ще работи със 7-степенна EDC трансмисия с два съединителя.

Снимка: Alpine

0 от 500