IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият модел на Alpine вече може да се поръчва

Premiere Edition излиза на пазара на цени между 55 000 и 60 000 евро

Първият модел на Alpine вече може да се поръчва

Френският гигант Renault се справя повече от успешно, макар и с известно закъснение, с възраждането на легендарната спортна марка Alpine. През февруари лично Карлос Гон представи предсерийната версия на първия модел, а сега компанията вече приема предварителни поръчки за версията Premiere Edition на първия модел, който се очаква да носи името А120. От тази версия ще бъдат произведени едва 1955 коли. 

Първият модел на Alpine вече може да се поръчва

При предплащане на аванс за колата, което става чрез приложение за смартфон, купувачът може да избере цвета на автомобила – бял, черен или син, както и номер от производствената серия – от 0001 до 1955, стига номерът да не е вече зает. Капарото е в размер на 2000 евро, а всяка една от колите е на цена от 55 000 до 60 000 евро.

Alpine Premiere Edition първоначално ще се предлага в 14 страни: Австрия, Белгия, Франция, Германия, Италия, Люксембург, Холандия, Полша, Португалия, Испания, Швеция и Швейцария, а от 2018 година и в Япония и Великобритания. 

Първите коли ще са готови в края на 2017 г., като се очаква Alpine да има 50 дилъра на територията на Европа, когато марката започне сериозно серийно производство. Предполага се, че серийната версия ще е много близка като дизайн до прототипа, представен от Карлос Гон в Монте Карло. Най-вероятно двигателят ще е с 1,8-литров с турбо и мощност 250 конски сили, който ще работи със 7-степенна EDC трансмисия с два съединителя.

Снимка: Alpine

0 от 500
  • #15
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Хе хе хе ( преди 7 години )
    рендосаните цяла вечер са праскали минуси! ама от рено пак кола не става!!..))))))))))))
  • #14
    4 rate up comment 11 rate down comment
    non-вин ( преди 7 години )
    Ако се отпусне още 20% от френския държавен бюджет, перачницата рено може да изкупи и останалите автомобилни производители, по примера на VW!Иначе и децата знаят - що-годе свястно рено е 100% пичкосан Нисан.
  • #13
    15 rate up comment 3 rate down comment
    вин ( преди 7 години )
    *** освен да плюе и пръска, щом чуе "френско", друго не знае завалията! А, забравих че може още да обикаля моргите, търсейки части за немски бангии, дето "красят" панелните гета.Той ново нИще.
  • #12
    17 rate up comment 3 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    "Закритата" компания Рено-Нисан, тази година има всички шансове да завърши на 3-то място по продажби в света, а 2017 година - на второ. Емоциите са характерни за Балканският полуостров, но е добре нещата да се гледат обективно. В най-бързорастящият СУВ сегмент в момента Рено-Нисан са без конглокенция, а в останалите сегменти си подмениха моделната гама с много добре балансирани като цена/качество/екстри/външен вид/салон модели. Че на *** Балкански това не му харесва на кого не му пука ...
  • #11
    3 rate up comment 12 rate down comment
    До долния баш-ПЕД ( преди 7 години )
    Автомобилната компания, наречена рено отдавна е закрита - докато ти си ходил прав под масата!Виж полудържавната перачница със същото име още съществува, още но не за дълго.
  • #10
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Хе хе хе ( преди 7 години )
    Дилърчитътъ на рендето пак са се оляли с минуси! *** колко и да драпат от рено кола не става! )))
  • #9
    1 rate up comment 5 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Има шанс да го пуснат с Мерцедес АМГ двигател. Като гледам цената шанса е голям. 1.8 двигател звучи малко несериозно за сегмента в който се целят.
  • #8
    4 rate up comment 19 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 7 години )
    ама е рено, не кола! пък ако ще и да е представена в монте карлово...
  • #7
    19 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Сакаш ли Голф 3 D.?
  • #6
    10 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Heщем