IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дженсън Бътън съсипа The Grand Tour

Ако Люис ми плати, мога да премахна Нико Розберг в неделя, казва пилотът преди последното си състезание

Дженсън Бътън съсипа The Grand Tour

Дженсън Бътън разкритикува остро The Grand Tour, новото шоу на Джеръми Кларксън, Джеймс Мей и Ричард Хамънд. "Никой от тях не е пилот, така че не разбират съвсем... За тях всичко е дрифт и пушек от гумите", каза асът от Формула 1 в интервю за Пол Хендерсън от British GQ. "Знам, че това се харесва на всички, но аз лично си мисля: горката кола. Аз обичам колите, а те просто ги съсипват".




36-годишният Бътън, световен шампион от 2009 година, се оттегля след старта в Абу Даби този уикенд. Хендерсън го пита дали Нико Розберг ще стане шампион. "Освен ако някой не го блъсне", шегува се Бътън. "Люис (Хамилтън) например е много богат, лети насам-натам с частен самолет, така че може да си позволи да ми плати за това. Но единствения ми шанс ще е, когато Нико ме затваря с обиколка, защото иначе не сме достатъчно бързи. Така или иначе, отворен съм за предложения. Пък и бездруго се пенсионирам...".

Ако му се наложеше да запази само една кола от колекцията си, коя щеше да е тя? "Труден въпрос. Обичам моя МcLaren P1… но ако наистина трябва да избирам, ще е кола на конкурентите. Имам Ferrari F40, което просто обожавам. Когато отрасвах, имах на стената си рисунка на Барт Симпсън, снимка на Памела Андерсън, и Ferrari F40. И май ферарито остаря най-добре от трите".

Много хора смятат, че проблемът на днешната Формула 1 е липсата на ярки личности. "Затова се радвам, че имаме някой като Даниел Рикардо, или Рики Боби, както го наричам (Рики Боби е героят на Уил Фарел от една американска комедия, леко налудничав автомобилен състезател, б. ред). На Рикардо не му пука особено какво мислят хората за него... той просто се държи като себе си. Това харесвам най-много в него".

Дженсън Бътън съсипа The Grand Tour

Трябва ли да се направи нещо, за да се стимулира участието на жени в шампионата? "Страхотно би било да се наредя до 21 жени на старта... Шегата настрана, не мисля, че трябва да има отделни женски серии - ако си достатъчно добър, значи си достатъчно добър. Това не е физически спорт като маратона или спринта на 100 метра, няма реални пречки. Така че жена в F1 - това ще се случи, и когато се случи, ще бъде страхотно".

Бътън признава също, че никога не би поканил на вечеря Себастиян Фетел ("макар че онзи ден ми прати по WhatsApp нещо направо шокиращо"). Предпочитаната компания за него са Рикардо или Фелипе Маса. "Алонсо също може да бъде забавен".

Любимият му съотборник? "Рубенс Баричело. Прекарахме 4 години заедно и минахме през доста трудности. В един момент моят отбор дори вече не съществуваше, после бяхме заедно в Brawn - много специално време за мен. И освен това той е най-добрият, когато става дума за настройване на колата. Фернандо също е добър в това, но Рубенс е на друго равнище. Разбирам защо Шумахер го искаше за съотборник толкова дълго време".
 

Тагове: the grand tour
0 от 500
  • #9
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Куц Английски кон!
  • #8
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Като гледам, най-много е съсипал Памела Андерсън, горката жена :D
  • #7
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Така че жена в F1 - това ще се случиГолемия пилот май има двойка по история на F1 - жени пилоти във Ф1 има още от 50-те години. Дори имат спечелени точки
  • #6
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Руснака ( преди 7 години )
    80 - ти набор лапе ,което се мисли за нещо повече от другите си колеги. Няма ги едновремешните легенди .Мото спорта никога няма да е както беше преди 20 години...
  • #5
    21 rate up comment 7 rate down comment
    Любопитен ( преди 7 години )
    Бътън е пич!Това за Баричело и настройките е интересна информация.
  • #4
    24 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Просто ги дразни в шеговито-саркастичен стил човека, те се зная отдавна. Гостувал им е в Топ Гиър, карал им е коли там. Прави го и с Хамилтън и Памела Андерсън, ако сте чели внимателно :)
  • #3
    29 rate up comment 5 rate down comment
    Loco ( преди 7 години )
    Цялото интервю е шеговито, не се палете излишно :) Макар че истината е, че Кларксън и компания на мен поне от години са ми по-интересни от Формула 1
  • #2
    23 rate up comment 5 rate down comment
    Георги2 ( преди 7 години )
    Ама г-н Бътън, по голяма част от зрителите не са пилоти и на нас това ни харесва, това е Шоу все пак, но в първата серия на GT ако вместно френския пилот бяха поканили г-н Бътън нямаше да се изкаже така....знаеме!
  • #1
    24 rate up comment 11 rate down comment
    Георги ( преди 7 години )
    Не просто ги съсипа, направо ги разпиля, едва ли ще има втора серия, направо да си режат вените викам аз. *** толкова ли неможахте да измислите заглавие че написахте тая глуспот