IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat Tipo едва не се провали на краш-тестовете

Базовата версия на модела получи само 3 звезди от EuroNCAP

Fiat Tipo едва не се провали на краш-тестовете

Новото поколение на Fiat Tipo с доста усилия успя да се справи с краш-тестовете на европейската организация EuroNCAP. Базовата версия на седана на италианския производител заслужи само 3 звезди (при максимални 5). Топ-вариантът на модела, оборудван с предлагания като опция пакет от системи за сигурност, успя да добави още една звезда към резултата.
Fiat Tipo почти се провали на краш-тестовете
В допълнителния пакет влизат система за предупреждение при опасност от челен сблъсък с функция за автоматично спиране. Съгласно новата система на EuroNCAP, всеки автомобил, който не разполага с подобна система, няма как да получи най-високия бал за безопасност.

„Tipo се позиционира като практичен автомобил с оптимално съотношение цена-качество. За да им бъде осигурена максимална безопасност обаче, клиентите задължително трябва да изберат предлагания като опция пакет Safety pack”, коментира главният секретар на EuroNCAP - Михел ван Ратинген.
Fiat Tipo почти се провали на краш-тестовете
Базовата версия на модела постигна 82% защита на възрастните пасажери (големият проблем в случая се оказа защитата при челен удар в горната част), както и 60% при защита на децата. Безопасността на пешеходците е оценена на 62%, докато системите за сигурност получиха едва 25%.

Снимки: Fiat, EuroNCAP

Тагове: euroncap fiat tipo
0 от 500