IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat Tipo едва не се провали на краш-тестовете

Базовата версия на модела получи само 3 звезди от EuroNCAP

Fiat Tipo едва не се провали на краш-тестовете

Новото поколение на Fiat Tipo с доста усилия успя да се справи с краш-тестовете на европейската организация EuroNCAP. Базовата версия на седана на италианския производител заслужи само 3 звезди (при максимални 5). Топ-вариантът на модела, оборудван с предлагания като опция пакет от системи за сигурност, успя да добави още една звезда към резултата.
Fiat Tipo почти се провали на краш-тестовете
В допълнителния пакет влизат система за предупреждение при опасност от челен сблъсък с функция за автоматично спиране. Съгласно новата система на EuroNCAP, всеки автомобил, който не разполага с подобна система, няма как да получи най-високия бал за безопасност.

„Tipo се позиционира като практичен автомобил с оптимално съотношение цена-качество. За да им бъде осигурена максимална безопасност обаче, клиентите задължително трябва да изберат предлагания като опция пакет Safety pack”, коментира главният секретар на EuroNCAP - Михел ван Ратинген.
Fiat Tipo почти се провали на краш-тестовете
Базовата версия на модела постигна 82% защита на възрастните пасажери (големият проблем в случая се оказа защитата при челен удар в горната част), както и 60% при защита на децата. Безопасността на пешеходците е оценена на 62%, докато системите за сигурност получиха едва 25%.

Снимки: Fiat, EuroNCAP

Тагове: euroncap fiat tipo
0 от 500
  • #17
    5 rate up comment 2 rate down comment
    ЛапаДуха КуроЛюбова ( преди 7 години )
    все е по добре от Трошльота
  • #16
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Бумеранг ( преди 7 години )
    Карах Фиат! Никога повече Фиат!
  • #15
    2 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Смехория Дачия Логан от 2013 е със същия резултат а е 30% по-евтина 15-годишния ми Меган е оценка 4 звезди
  • #14
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    страхотния аеро-космически внедорожник УАЗ Патриот държи абсолютния рекорд с 0 (нула) звезди
  • #13
    10 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Достатъчно е на тоя Туфаш да му лепнат най-омерзената от всички европейски емблеми и вече се намират фенове на италианското да го оправдават. За 2-3000 лева повече има истински коли.
  • #12
    16 rate up comment 28 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Сигурно е едно - колкото и да опитвате да заметете проблемите под килима, Типо е изключително слаб и грозен нов модел, който ще стане поредното невзрачно недоразумения на Фиат. Няма да ги спаси от фалита.
  • #11
    28 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Сигурно е едно - колкото и да го плюете, Типо е силен нов модел, който ще поразмести пазара, най-малкото защото се предлага като хеч, седан и комби.
  • #10
    28 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Примерно сузуки балено стандартната версия пак е с 3, а с допълнителните системи 4.BMW z4 2015-та е с 3 звезди.vw caddy - 4 Mazda mx3- 4и т.н.
  • #9
    35 rate up comment 11 rate down comment
    Enzo ( преди 7 години )
    Всъщност резултатът на тази кола е съвсем приличен. Както предвид класа и цената й, така и предвид представянето на останалите. Твърдението, че Фиат, Алфа Ромео и т.н. правят по-лоши или по-чупливи, или по-ненадеждни, или по-несигурни коли от останалите, е пълна заблуда. По класове и цени, са напълно идентични и с японски, и с немски. Вижте например представянето в EuroNCAP на BMW Z4 (3*),Toyota Hilux (3* стандард, 5* със Safety Pack),на Mazda CX3 и MX5 (4*)Погледнете резултата и в %-интересно е
  • #8
    28 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ха смешки, оценката си е написано ,че е заради липсата на някой системи от базовото оборудване.Но винаги бюджетните автомобили са с по-ниски оценки при всички марки.4 звезди имат повечето автомобили от тоя клас.Да не кажа, че 4 звезди си е оценка на 80% от автомобилите при тия тестове.