IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo Giulia спечели награда за дизайн

Италианският седан е победител в конкурса EuroCarBody 2016

Alfa Romeo Giulia спечели награда за дизайн

Новата Alfa Romeo Giulia спечели първо място в престижния конкурс за дизайн EuroCarBody 2016. Надпреварата се организира от организацията Automotive Circle International, като се провежда за 18-и път. В журито влизат експерти не само по дизайн, но и специалисти по материалите и процесите на производство.


Alfa Romeo Giulia спечели награда за дизайн


В крайна сметка Alfa Romeo Giulia събра 39,64 точки от общо 50 възможни. Италианският седан успя да изпревари голям брой сериозни конкуренти, борещи се запървото място - Honda NSX, Volvo V90, Bentley Bentayga, Aston Martin DB11, Land Rover Discovery, Skoda Kodiaq и Peugeot 3008.

Според представители на журито Giulia печели не само благодарение на външния вид, но и на конструкцията на каросерията, съчетаваща лекота и твърдост. В нея сe залага най-вече на ултралеки материали, включващи карбонови нишки и алуминий.
Техническите решения, използвани за колата, са и позволили да получи максималната оценка за безопасност при тестовете на EuroNCAP – 5 звезди. А резултатът за защита на възрастните пасажери – 98%, е най-високият в историята на организацията.


Alfa Romeo Giulia спечели награда за дизайн

 

Премиерата на Alfa Romeo Giulia се състоя през лятото на 2015 г. Моделът получи модификация с 2,9-литров V6 с 510 к.с., разработен от Ferrari. Седанът вече стъпи на пазара в Европа, където цените му стартират от 35 000 евро.

Снимка: Alfa Romeo
 

0 от 500
  • #7
    5 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не в историята на автомобилостроенето бе умник,а в историята на тази измислена "елитна" оргнизация , която пък никой не я е чувал.
  • #6
    40 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Абе защо пропускате написаните факти ?Най-висока защита на пътниците в историята на измерванията - демек на в историята на автомобилостроенето.С този модел алфа показват колко са добри и как дори и "светата троица" от Германия не може да ги доближи - най-бърз спортен седан в класа, най-високо ниво на защита на пътници в света, най-красив седан в света и то на цени по-ниски от на конкУренцията.
  • #5
    9 rate up comment 25 rate down comment
    Georgi ( преди 7 години )
    Алфите и аз много ги харесвам: на снимка:))
  • #4
    21 rate up comment 7 rate down comment
    Rick79 ( преди 7 години )
    Хаха, втория коментар е много уместен. Тия дребни подробности като къде ще си сложиш номера не ги вълнуват :D
  • #3
    7 rate up comment 30 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тази ще върви само с регистрация РК
  • #2
    24 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Що не и сложат табелката с рег номера и тогава да спечели награда по дизайн?
  • #1
    10 rate up comment 23 rate down comment
    bmw e60 ( преди 7 години )
    Браво много е красив. Тези от 30 години не са правили свясна кола, обаче този път е добре.