IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo Giulia спечели награда за дизайн

Италианският седан е победител в конкурса EuroCarBody 2016

Alfa Romeo Giulia спечели награда за дизайн

Новата Alfa Romeo Giulia спечели първо място в престижния конкурс за дизайн EuroCarBody 2016. Надпреварата се организира от организацията Automotive Circle International, като се провежда за 18-и път. В журито влизат експерти не само по дизайн, но и специалисти по материалите и процесите на производство.


Alfa Romeo Giulia спечели награда за дизайн


В крайна сметка Alfa Romeo Giulia събра 39,64 точки от общо 50 възможни. Италианският седан успя да изпревари голям брой сериозни конкуренти, борещи се запървото място - Honda NSX, Volvo V90, Bentley Bentayga, Aston Martin DB11, Land Rover Discovery, Skoda Kodiaq и Peugeot 3008.

Според представители на журито Giulia печели не само благодарение на външния вид, но и на конструкцията на каросерията, съчетаваща лекота и твърдост. В нея сe залага най-вече на ултралеки материали, включващи карбонови нишки и алуминий.
Техническите решения, използвани за колата, са и позволили да получи максималната оценка за безопасност при тестовете на EuroNCAP – 5 звезди. А резултатът за защита на възрастните пасажери – 98%, е най-високият в историята на организацията.


Alfa Romeo Giulia спечели награда за дизайн

 

Премиерата на Alfa Romeo Giulia се състоя през лятото на 2015 г. Моделът получи модификация с 2,9-литров V6 с 510 к.с., разработен от Ferrari. Седанът вече стъпи на пазара в Европа, където цените му стартират от 35 000 евро.

Снимка: Alfa Romeo
 

0 от 500
  • #27
    2 rate up comment 9 rate down comment
    RRE435i ( преди 7 години )
    Taka dobre me citira6.Aide kaji kade sam se obarkall.Napisah az sam vinagi parvi sobstvenik.Pravi6 li razlika mezdu 2 ra raka i demo avtomobil??? ili vika6 to edno i sa6to
  • #26
    5 rate up comment 5 rate down comment
    РъРъЕееее 435й ( преди 7 години )
    http://automedia.investor.bg/test-drive/testdrive_1369.html"Докторе" кажи си коя пицария чистиш, че да ти олекне накрая!;-)
  • #25
    2 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Грозна ми е и то доста,прекалено корейска е
  • #24
    2 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    За пореден път се вижда че РРЕ борави с факти а другите само дърдорят на изуст
  • #23
    15 rate up comment 5 rate down comment
    до RRE ( преди 7 години )
    И не ми говори за зоновото затъмнение, на което се базират адаптивните ледови светлини, защото има такова и при другите видове светлини, просто реализирани чрез оптични системи, а не чрез изключване на даден диод от системата или подобни приоми.Смешното, е че от нищо не разбираш, а правиш гръмки изказвания в отчаян опит да те мислят хората за човек с поне малко акъл в тиквата. За жалост ти се връзват само глУпаците на твоето ниво - предимно разни прости вагонетки.
  • #22
    21 rate up comment 10 rate down comment
    до vv ( преди 7 години )
    ***, ако бяха посредствени другите им "показатели" нямаше да получат 5 звезди.Волвото е най-сигурното, като комплекс от точки - демек и за пешеходци и пасивни разни системи, в които волво са върха.Но при защитата на пътници оценката на алфата е най-добрата в историята - това ти казва статията, а ти дали искаш да повярваш или не е твой проблем, предимно базиран на комплексите ти.Италианците винаги са правели най-добрите автомобили - ВИНАГИ.
  • #21
    19 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Срещу фактите да говориш е все едно да пикаеш срещи вятъра - бедна вагонска душица си ти.Лед светлините може и да са предимство, но да отречеш всичко що е без лед светлини е направо смешно. Ти кога точно учи оптика, че стана компетентен и в тая област?Когато друг вид источник на светлина е със същата дължина на вълната и се възприема по същия начин от окото с какво е по-добър LED-А?Смешници пълни сте ей... Viva ALFA!А вие умрете от яд!
  • #20
    5 rate up comment 19 rate down comment
    RRE435i ( преди 7 години )
    Samo poradi facta 4e tazi kola niama led svetlini namaliava zna4itelno bezopasnosta i.Ostavame nastrana estetikata.Poslednite mi 2 novi koi imat Full Led adaptivni i razlikata s Evoga mi koito e s bi-xenon i samo led podpis e ot nebeto do zemiata.Tezi koito sa karali koli s full led 6te razberat za kakvo govoria,a tezi koito o6te karat s jalti kru6ki ili s fal6iv xenon za 15 leva ot Kitai 6te praskat minusi.FACT
  • #19
    7 rate up comment 12 rate down comment
    vv ( преди 7 години )
    98% е най-восикия резултат за възрастните пътници в колата, ако погледнете другите резултати ( защита на децата в колата и пешеходците ) е с доста посредствени резултати да не кажем трагични.
  • #18
    6 rate up comment 15 rate down comment
    Georgi ( преди 7 години )
    Някое е добре да каже на представителството на Фиат да спре да виси във форума на аутомедия и да почне да продава автомобили. Показателно за Алфите в БГ са обявите, които излизат под статията: най-новата е 2008 година:))))