IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo Giulia спечели награда за дизайн

Италианският седан е победител в конкурса EuroCarBody 2016

Alfa Romeo Giulia спечели награда за дизайн

Новата Alfa Romeo Giulia спечели първо място в престижния конкурс за дизайн EuroCarBody 2016. Надпреварата се организира от организацията Automotive Circle International, като се провежда за 18-и път. В журито влизат експерти не само по дизайн, но и специалисти по материалите и процесите на производство.


Alfa Romeo Giulia спечели награда за дизайн


В крайна сметка Alfa Romeo Giulia събра 39,64 точки от общо 50 възможни. Италианският седан успя да изпревари голям брой сериозни конкуренти, борещи се запървото място - Honda NSX, Volvo V90, Bentley Bentayga, Aston Martin DB11, Land Rover Discovery, Skoda Kodiaq и Peugeot 3008.

Според представители на журито Giulia печели не само благодарение на външния вид, но и на конструкцията на каросерията, съчетаваща лекота и твърдост. В нея сe залага най-вече на ултралеки материали, включващи карбонови нишки и алуминий.
Техническите решения, използвани за колата, са и позволили да получи максималната оценка за безопасност при тестовете на EuroNCAP – 5 звезди. А резултатът за защита на възрастните пасажери – 98%, е най-високият в историята на организацията.


Alfa Romeo Giulia спечели награда за дизайн

 

Премиерата на Alfa Romeo Giulia се състоя през лятото на 2015 г. Моделът получи модификация с 2,9-литров V6 с 510 к.с., разработен от Ferrari. Седанът вече стъпи на пазара в Европа, където цените му стартират от 35 000 евро.

Снимка: Alfa Romeo
 

0 от 500
  • #37
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Един там ( преди 7 години )
    Съгласен съм, с по-долния коментар.При адекватна поддръжка, Алфа не е по-лоша от всяка друга кола.Това, че частите са скъпи (в моя случай 166-ца) съм го проучил и приел.
  • #36
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Какво значи че им висят колите в сервизите. Стига писахте глупости. Карам Алфи от 15 години и се поддържа от хора който разбират от коли. Като ходите при неграмотници ще стоите всеки ден при тях.
  • #35
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Мхм ( преди 7 години )
    Алфата изглежда много добре, има обещаващи показатели във версия QV, с отлични данни от краш тестовете, с рекорд в класа си на Нордшлайфето (макар и злите езици да твърдят, че е постигнат с не много "сериен" автомобил)... Сега остава и като експлоатация и качество да са направени добре, че като знам на 3-*** от моите приятели как им висят алфите всеки месец по сервизите. Последния път даже една колежка го бъзикна единия и вика: Ейй, кога свършиха голфовете, та алфи си си накупихте? :-)
  • #34
    11 rate up comment 4 rate down comment
    4иб Майс7ера ( преди 7 години )
    Моля коментирайте само статията, личните нападки и комплекси оставете за селската кръчма. Автомобила е невероятно добър, най-добрата Алфа за последните 25 години.Дизайн, технологии, сигурност - просто без грешка.ПП.Кисело е гроздето, както и цената на Алфата.
  • #33
    9 rate up comment 2 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Видях я на живо. Изглежда добре (аз не съм фен на Алфа като цяло). Цената която бяха обявили (за Германия) ми се стори малко солена (обикновено нагласата ми е че Алфите са на достъпна цена, но явно тук не е такъв случая). В България може и да я пуснат на по-достъпна цена (някой марки го правят).
  • #32
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ако искаш, престижна сигурна бърза луксозна и здрава кола, то това е Мерцедес. Ако искаш престижна и бърза кола, то това е Ферари, ако искаш кола за кеф с емоция в нея взимаш Алфа. Другото е за всички останали да се надлъгват 316-ката, или Ве-тека е по бръЗ и ситроена или Хаудито са по иновативни и все такива гатанки без отговор.
  • #31
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    RRE купи си компютър с кирилица първо. Спри със всеки коментар да говориш за себе си, никой не те познава, никой не го интересува какво караш.
  • #30
    4 rate up comment 13 rate down comment
    RRE435i ( преди 7 години )
    Kogato ti si kupi6 "opardiana"kola za 68 hiliadi evro togava 6te mi pravi6 izre4enia.A do togava 6te pardi6 v iaponskia si tro6liak 15 ta raka i 6te tane6 v tinia
  • #29
    7 rate up comment 6 rate down comment
    РъРъЕееее 435й ( преди 7 години )
    Викаш втори собственик кара кола, опърдяна само от един, а демото - от който и където се е качил! Ех докторе, докторее - имаш нужда от добър лекар!ахахахах
  • #28
    6 rate up comment 4 rate down comment
    до RRE435i ( преди 7 години )
    споко ве - само алуди ли ще правят "основни" фейслифтове, че и "100% нови модели" базирани също на 100% лед -коледни светлинки!между другото карал съм над 2000км новото А6 - оправиха му LED-а едва след фейслифта, че при началния вариант беше гола вода на пътя