IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Карлос Гон ще е първият в историята шеф на три компании едновременно

След Renault и Nissan бразилецът с френски паспорт ще оглави и Mitsubishi

Карлос Гон ще е първият в историята шеф на три компании едновременно

Шефът на съюза Renault-Nissan Карлос Гон ще стане първият човек в съвременния едър бизнес, който ще ръководи три отделни компании едновременно. Гон, който е CEO и на Renault, и на Nissan, ще поеме също поста главен изпълнителен директор на Mitsubishi Motor. Информацията е на агенция Reuters, но все още не е потвърдена от нито една от компаниите.
 

 Гон става единственият начело на три компании

Източниците на японския вестник Nikkei прогнозираха, че съвсем скоро Гон ще оглави Mitsubishi, като се предполага, че Карлос е помолил досегашния президент и главен изпълнителен директор Осаму Масуко да запази поста на президент. Говорител на Renault-Nissan нарече информацията „спекулации”, а от Mitsubishi отказаха коментар. 

 

Според някои японски анализатори, ако Гон оглави Mitsubishi, това ще му отвори пътя към реформите, които трябва да спасят закъсалата компания. В индустрията очакват Гон да приложи същите мерки, които дадоха резултат при Nissan – комбиниране на платформи за различни модели, рязко орязване на разходите и дори затваряне на заводи. 


Още по темата: удивителният път на Карлос Гон от бразилската джунгла до върховете на бизнеса (видео).

 

 

През май Nissan обяви, че ще купи контролния пакет акции в Mitsubishi (34%) за 2.3 милиарда долара. Това стана, след като от Mitsubishi потвърдиха, че са фалшифицирали данните за разхода на четири свои модела, включително и два, произвеждани за Nissan. Това доведе до спад на цената на акциите на компанията, от което се възползва Nissan. 

 

През август от Mitsubishi признаха за още осем модели, които се предлагат с неточни данни за разхода на гориво, като тук попадат и популярните SUV модели Pajero и Outlander. 

 

Очаква се сделката за Mitsubishi да бъде приключена до края на годината, а Renault-Nissan-Mitsubishi ще стане четвъртият по големина автомобилен производител в света.

Тагове: nissan renault mitsubishi
0 от 500
  • #6
    35 rate up comment 3 rate down comment
    Някой ( преди 7 години )
    Японски фен съм ама всичко ще стане като две големи фирми със десетки измислени фирмички като марки..цел ли...ами богатите стават още по-богати!!! Нищо ново под слънцето..
  • #5
    41 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тоя Гнус, опс Гон е един голям шмекер на едро. Оперира с едни държавни пари на Франция под името Рено.Рендетата са толерирани въув всичко за сметка на другите в съюза. А точно другите правят технологиите, продажбите и парите.А помните ли преди няколко год. като каза, че закрива подразделението ГТ-Р и Нисмо на Нисан, а малко преди това беше казал, че ще повиши финансирането на Рено-мотоспорт. Скандала бе за кратко и бързо го тушираха, когато Нисан каза, че излиза от съюза. Тоя е голям Гьон!
  • #4
    50 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не е добре факта, че толкова компании отиват в една група. Просто изчезва разнообразието и конкУренцията на пазара.След 10 години ще избираме межди 3 концерна с по 10-20 марки всеки, което е тъпо и гадно. Аз искам да имам избор от технологии, визия и модели. А не да трябва да купувам маскиран гоуф с четири кръга на емблемата. Технологията е една и съща, агредатите същите, платформата същата, само емблемата и интериора различни.Не мерси искам разнообразие и избор.
  • #3
    43 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    рено-дизеляците тровят точно колкото и тези на VW, дори и повече
  • #2
    38 rate up comment 19 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Да, съюзът Нисан - Митсубиши има шанса да е 2-ри, дори и 1-ви ако го нямаше воденичния камък рено по средата!Ролята на рено е да плати с френски държавни пари, после само пречи.
  • #1
    48 rate up comment 5 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Рено-Нисан и в момента са 4-ти в света. С Митсубиши на борда имат шанс да станат 3-ти и дори втори ако Дизелгейт продължи да трови със сажди ФВ ;).