IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първата Honda в Америка бе реставрирана до съвършенство (Видео)

Това е колата, която през 60-те убеди американците да си купят малък, но добре проектиран автомобил

Първата Honda в Америка бе реставрирана до съвършенство (Видео)

По-рано през годината стана ясно, че Honda е поръчала на външна компания реставрацията на много специален екземпляр от компактния модел N600.

Първата Honda в Америка бе реставрирана до съвършенство (Видео)

Автомобилът с шаси номер #001 е част от първата партида от 50 автомобила, произведени през 1967 г. Още по-вълнуващото е, че това е първият автомобил на Honda, с който японската компания стъпва на американска почва. В продължение на 50 години колата е потънала в забвение, но сега, благодарение на авторитетен американски реставатор, тя отново е сред нас.

Тим Мингс, специализиралият в модели на Honda реставратор, върнал това N600 към живота. Целият процес по реставрацията на колата е документирана във видео поредица, наречена Serial One. Колата стояла паркирана пред гаража на Мингс години наред, но един ден той установил, че това е първата Honda, внесена в САЩ.
 
“Казах си, че никога няма да реставрирам автомобил с по-важна история,” признава Мингс. Осъзнавайки добре това, той възстановил всяко отделно болтче и всяка гайка от колата, връщайки я към заводското й състояние.
 
Honda изпраща това N600 в Щатите през 1969 г., като първоначалната идея е автомобилът просто да бъде тестван. По това време Honda N600 е революционен модел, тъй като е значително по-малък и по-икономичен от автомобилите, които американците обичайно карат по това време.
 
Нещо повече, Honda N600 е първообразът на Civic – моделът, който буквално променя автомобилната индустрия след дебюта си през 1972 г. Точно това прави тази малка, реставрирана до съвършенство Honda N600, толкова значима. Именно с нея почитаме смелата амбиция на Honda да убедят американците, че компактните, но добре проектирани автомобили не са за подценяване.

 

Тагове: honda
0 от 500
  • #10
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Az ( преди 7 години )
    Реставрирал съм такив автомобил, но в много по-лошо състояние. Колата е изоставена на улицата за 34 години, бензин в карбуратора и на второто завъртане запали,двигателя го въртях на ръка първо,че беше затегнал леко. След паленето никакви ядове, тръгна си на ход,без спирачки разбира се... И почна да си тегли от гадостта в резервоара като загря колата и си заработи с 34 годишния бензин-ако щете вярвайте-това малко нещо ми скри шапката,имам и снимки останали,части директно от япония се поръчваха..
  • #9
    4 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Естествено, че жапанките ще се скъсат да възхваляват тоя кашон...
  • #8
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    До v12Това е първата Хонда внесена в USA, не първата произведена. Кога ще се научите като четете и да мислите?
  • #7
    19 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Гоуфовия клас съществува само в придворното на марката списание АутоБилд и пълните със сажди кратуни на *** фенове на марката. никъде другаде не съществува Гоуфов клас, който е измислен, за да бъде манипулирана фенската нискочела маса селски фенове на Фолк марката. Умните хора се интересуват и знаят кои са първите модели oт този клас и никоя реклама и партенка на ВАГ не може да ги заблуди. Така, че селяните да си траят и да не се излагат с разни Гоуфове, които са след другите!
  • #6
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Нещо повече, Honda N600 е първообразът на Civic моделът, който буквално променя автомобилната индустрия след дебюта си през 1972 гНещо повече, има разни перковци, който говорят за някакъв гоуфов клас.
  • #5
    4 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Пари да ми дават няма да я карам...
  • #4
    18 rate up comment 6 rate down comment
    До долния ( преди 7 години )
    Имаха 63 години преднина и пак са 20 години назад не само спрямо Хонда, а и към повечето автомобилни концерни.
  • #3
    30 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    По-точно LANCIA AUTOBIANCHI A 112 прилича на Honda N600!!!LANCIA AUTOBIANCHI A 112 е модел 1969 г.,а Honda N360-600 е модел 1967.Хондата излиза 2 г. по-рано и е смешно да се каже, че прилича на нещо, което е излязло по-късно.Колкото до Honda N600, това е един легендарен модел. Не случайно човека 50 г. по-късно го реставрира и го прави, като нов. С удоволствие бих карал подобна кола в града и не само.
  • #2
    6 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Аси коша
  • #1
    3 rate up comment 19 rate down comment
    -- ( преди 7 години )
    Много прилича на LANCIA AUTOBIANCHI A 112....