IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Неясно бъдеще за Toyota Avensis

Японският гигант може да напусне средния клас в Европа

Неясно бъдеще за Toyota Avensis

Съдбата на модела от средния клас Toyota Avensis се очертава несигурна. От компанията потвърдиха, че „бъдещето му се обсъжда”. 
 

 Неясно бъдеще за Toyota Avensis


Останалата част от гамата на Toyota предстои да бъде подменена или освежена, но спадащите продажби на Avensis може да означават, че моделът ще приключи участието си на европейския пазар и няма да има негов наследник, съобщи списание Auto Express. 

 

Спадът на продажбите в този сегмент не е запазен само за Toyota, но японският гигант може да реши да се откаже от битката, в която участниците стават все повече, а пазарният дял на тези модели продължава да се свива. Няколко компании вече напуснаха тази пазарна ниша – седани и комби модели от средния клас и решиха да заложат на по-богата гама от SUV модели и кросоувъри. 

 

„Бъдещето на Avensis все още не е решено, в момента анализираме ситуацията – заяви Йохан ван Цил, президент и главен изпълнителен директор на Toyota Европа. – Разглеждаме внимателно какво се случва в този сегмент от пазара и си задаваме някои важни въпроси. 

 „Засега сме доволни от представянето на Avensis, моделът се представя добре. Но все още не сме сигурни дали следващата ни стъпка ще е нов модел от средния клас или нещо по-различно.” 

 

Настоящото поколение на Avensis дебютира през 2009 година, а през 2015 получи фейслифт. Според жизнените цикли на моделите на Toyota, би трябвало да очакваме следващата генерация на модела в рамките на следващите 18 месеца. В същия период обаче може да дойде и решението, че Toyota ще се насочи към друг модел. По-рано тази година Citroen тихомълком се отказа от модела си в средния клас С5 заради слабите продажби.

0 от 500
  • #4
    11 rate up comment 4 rate down comment
    BRAT ( преди 7 години )
    Нов модел, ама друг път. Сложили са новата маска и актуализирани стопове. Профила на купето е абсолютно идентично с това на предните две версии. Бензиновите мотори са същите, макар и подобрени, има нов дизелов мотор 1.6 и подобрен 2.0 мотор. Да, вътре таблото е ново с нова мултимедия, НО сериозни иновациите в системите за управление няма. Истината е много проста, докато Тойота вземат решение, ще присъстват на пазара с нещо що-годе ново, но не и да инвестират в напълно нова кола.
  • #3
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    След като направих последния тестдрайв в сайта за моята тойота аурис, явно нещата са получили широк отзвук и от тойота са разбрали, че нещата не вървят.Може да ми благодарите.Вижте за какво става дума.http://automedia.investor.bg/test-drive/testdrive_1378.html
  • #2
    10 rate up comment 19 rate down comment
    primorack ( преди 7 години )
    Глупости. Модела от 2009 имаше файслифт 2012/2013 . Този от 2015 си е нов модел.
  • #1
    31 rate up comment 6 rate down comment
    BRAT ( преди 7 години )
    Е как очакват от Тойота да се продава актуалния Авензис, като той на практика е втори фейслифт, демек два пъти претоплена манджа.