IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

DHL шокира Volkswagen със свои собствени бусове

Куриерската компания не намерила на пазара бусове, отговарящи на променящите се еко изисквания

DHL шокира Volkswagen със свои собствени бусове

DHL създаде собствени електрически ванове, от VW не са доволни


DHL създаде свой собствен електрически ван, което обаче не се хареса на VW. До решението за собствен товарен автомобил се стигнало, след като куриерската компания не намерила подходящ бус, който да отговаря на високите еко изисквания в градовете.

Машината им се нарича StreetScooter и е създадена с помощта на Bosch и техническия университет в Аахен. По улиците на няколко големи германски града вече пътуват над 1000 екземпляра от нея. Преди обаче да се стигне до тази бройка, DHL е получил отказ от редица големи фирми за разработката на малката серия електрически ванове. Собствената разработка на компанията е в ущърб най-вече на Volkswagen, чийто модели Crafter и Caddy се използват широко за превоза на пратки и товари.

DHL създаде собствени електрически ванове, от VW не са доволни


Пренебрежението на DHL към  концептуалния електрически бус VW e-Crafter било прието като обида от шефа на автомобилния концерн Матиас Мюлер. "Изколючително подразнен съм. Разбира се, питам се защо не се обърнаха към VW Commercial за създаването на нещо подобно", каза Мюлер пред "Ройтерс".

За разлика от e-Crafter, който има пробег от 240 км, StreetScooter може да измине 3 пъти по-малко разстояние с едно зареждане, движейки се с максималната скорост от 80 км/ч. Скоростта и пробегът обаче се оказват напълно достатъчни за разнасяне на пратки из града.


DHL създаде собствени електрически ванове, от VW не са доволни

 

Тагове: vw dhl streetscooter e-crafter
0 от 500