IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

DHL шокира Volkswagen със свои собствени бусове

Куриерската компания не намерила на пазара бусове, отговарящи на променящите се еко изисквания

DHL шокира Volkswagen със свои собствени бусове

DHL създаде собствени електрически ванове, от VW не са доволни


DHL създаде свой собствен електрически ван, което обаче не се хареса на VW. До решението за собствен товарен автомобил се стигнало, след като куриерската компания не намерила подходящ бус, който да отговаря на високите еко изисквания в градовете.

Машината им се нарича StreetScooter и е създадена с помощта на Bosch и техническия университет в Аахен. По улиците на няколко големи германски града вече пътуват над 1000 екземпляра от нея. Преди обаче да се стигне до тази бройка, DHL е получил отказ от редица големи фирми за разработката на малката серия електрически ванове. Собствената разработка на компанията е в ущърб най-вече на Volkswagen, чийто модели Crafter и Caddy се използват широко за превоза на пратки и товари.

DHL създаде собствени електрически ванове, от VW не са доволни


Пренебрежението на DHL към  концептуалния електрически бус VW e-Crafter било прието като обида от шефа на автомобилния концерн Матиас Мюлер. "Изколючително подразнен съм. Разбира се, питам се защо не се обърнаха към VW Commercial за създаването на нещо подобно", каза Мюлер пред "Ройтерс".

За разлика от e-Crafter, който има пробег от 240 км, StreetScooter може да измине 3 пъти по-малко разстояние с едно зареждане, движейки се с максималната скорост от 80 км/ч. Скоростта и пробегът обаче се оказват напълно достатъчни за разнасяне на пратки из града.


DHL създаде собствени електрически ванове, от VW не са доволни

 

Тагове: vw dhl streetscooter e-crafter
0 от 500
  • #11
    10 rate up comment 0 rate down comment
    fan ( преди 7 години )
    Представяш ли си търговеца/производител да се сърди на клиент, че не му е купил стоката.....
  • #10
    21 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ами защото едното е с думичка ЩЕ пред името на модела, а другото е реално действащи автомобили и то щом са тяхно производство, значи им е и по-ниска поддръжката.А който е патил от VW никога не се връща при тях - това е доказано от милиони.
  • #9
    15 rate up comment 2 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Даам, който разбира при ФВ за работна кола не се спира ;))), както е видно и от гамата на втората снимка. Интересното е защо ел. Кангото не е им свършило работа ... Най-вероятно, съдейки по реакцията на г-н Мюлер, въпроса е бил много политически.
  • #8
    24 rate up comment 2 rate down comment
    Ufff ( преди 7 години )
    Какво има да се обиждат. Една единствена дума обяснява всичко:"Пренебрежението на DHL към КОНЦЕПТУАЛНИЯ електрически бус VW e-Crafter" Да не са луди да чакат Годо и да гонят после Михаля. ФВ имат максимум година, за да пуснат масов плъг-ин. Ако не- сбогом Матиас. Сбогом Мюлер...
  • #7
    26 rate up comment 3 rate down comment
    Blake ( преди 7 години )
    По-малкия пробег, освен че им върши работа, вероятно струва 3-4 пъти по-малко от решението на Каскенщайн :)
  • #6
    30 rate up comment 3 rate down comment
    евала ( преди 7 години )
    Евала на пичовете от DHL! Намерили са как да си вършат работата и да не плашат луди пари на кожодерите.
  • #5
    21 rate up comment 4 rate down comment
    Нелсън Мънц ( преди 7 години )
    Ха - Ха Никой не такова СОЦваген за слива.
  • #4
    28 rate up comment 2 rate down comment
    FenIX ( преди 7 години )
    Защо не. След като им върши работа и вероятно е значително по-евтин от една разработка на която и да е автомобилна компания. Все пак колата е правена за специфичните нужди на DHL докато всеки друг модел ще е правен за широк кръг потребители и клиентите ще трябва да правят по-малки или големи компромиси. Явно компромисите за DHL са били прекалено големи за да се решат на тази стъпка
  • #3
    25 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Сглобили са си сами сандък с батерии. :D
  • #2
    38 rate up comment 6 rate down comment
    bmw e60 ( преди 7 години )
    Да бе ще ги чакат 2020 година да измъдрят ел. бус. Подразнен бил тоя, и аз съм подразнен като ви гледам как слугувате на нефтената индустрия и всячески се опитвате да саботирате ел. автомобилите. Почвайте масово производство, че никой не му пука за ВАГ, тойота и т.н.