IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen показа своя нов електромобил

Концептът I.D. ще се превърне в сериен модел през 2020 г.

Volkswagen показа своя нов електромобил

Германският производител Volkswagen разкри външния вид на новия си концептуален хечбек, задвижван на електричество. Моделът ще бъде показан официално на автосалона в Париж, като ще се превърне в предшественик на сериен автомобил, който ще излезе на пазара през 2020 г.
Volkswagen показа своя нов електромобил
Концептът носи името Volkswagen I.D. и използва нов, ярък дизайн, разработен изцяло за бъдещата гама електромобили на компанията от Волфсбург. Специално за тях е направено и ново шаси – MEB. Любопитното е, че пускането на новия хечбек няма да доведе до края на електрическия VW Golf, който в момента се предлага. Двата модела ще се продават едновременно.
Volkswagen показа своя нов електромобил
Футуристичният на вид концепт е оборудван с 125-киловатов електромотор (168 к.с.) и комплект акумулатори, осигуряващи пробег между 400 и 600 км с едно зареждане. Засега от компанията производител не бързат да разкрият останалите технически детайли за електромобила, като това ще стане по време на стартиращия днес салон в Париж.
Volkswagen показа своя нов електромобил
Машината също така ще има за цел да покаже и вижданията на Volkswagen в областта на автономните технологии. Воланът на хечбека ще може да се прибира в приборния панел, като тогава автомобилът ще преминава в изцяло автоматичен режим на придвижване. От компанията са категорични, че автономната технология ще бъде напълно готова през 2025 г.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen i.d.
0 от 500