IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen показа своя нов електромобил

Концептът I.D. ще се превърне в сериен модел през 2020 г.

Volkswagen показа своя нов електромобил

Германският производител Volkswagen разкри външния вид на новия си концептуален хечбек, задвижван на електричество. Моделът ще бъде показан официално на автосалона в Париж, като ще се превърне в предшественик на сериен автомобил, който ще излезе на пазара през 2020 г.
Volkswagen показа своя нов електромобил
Концептът носи името Volkswagen I.D. и използва нов, ярък дизайн, разработен изцяло за бъдещата гама електромобили на компанията от Волфсбург. Специално за тях е направено и ново шаси – MEB. Любопитното е, че пускането на новия хечбек няма да доведе до края на електрическия VW Golf, който в момента се предлага. Двата модела ще се продават едновременно.
Volkswagen показа своя нов електромобил
Футуристичният на вид концепт е оборудван с 125-киловатов електромотор (168 к.с.) и комплект акумулатори, осигуряващи пробег между 400 и 600 км с едно зареждане. Засега от компанията производител не бързат да разкрият останалите технически детайли за електромобила, като това ще стане по време на стартиращия днес салон в Париж.
Volkswagen показа своя нов електромобил
Машината също така ще има за цел да покаже и вижданията на Volkswagen в областта на автономните технологии. Воланът на хечбека ще може да се прибира в приборния панел, като тогава автомобилът ще преминава в изцяло автоматичен режим на придвижване. От компанията са категорични, че автономната технология ще бъде напълно готова през 2025 г.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen i.d.
0 от 500
  • #18
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Голф 13
  • #17
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    VW ще се чудят до 2020 какво да измислят, че да се чупи този ел. автомобил и да има нужда от обслужване, защото това на тях е най-голямата им болка. Хората ще спрат да им ходят по сервизите и ще фалират всичките им представителства. Това общо взето важи за всички автопроизводители без Тесла.
  • #16
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Аз пък в гаража правя електромобил с пробег 1500 км и мисля да го пусна 2030 година. Засега съм на етап скици и рисунки :D
  • #15
    19 rate up comment 3 rate down comment
    Край ( преди 7 години )
    Обаче не мога да отрека че ФВ се научиха да рисуват ел. коли. Какви ли не рисунки техни съм видял до тук - коя от коя с по-дълъг пробег.
  • #14
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Край ( преди 7 години )
    Японците наложиха хибридите и колите с електромотори на немците им остава да измислят колите с електромери. Болно ми е да го кажа но Германия вече никога няма да бъде това което е била до средата на миналия век.
  • #13
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Leberknoedel ( преди 7 години )
    Хехе, наистина А-, Б- и Ц-колонките, както и цялостно формата са 1:1 с предишния Аурис!Колкото до "величието" на ФВ при електромобилите - май бъркате желанието с реалността. Величието им изцяло зависи от азиатците които им правят батериите.
  • #12
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Името е раконсипирано ! I.D. е съкратено от I.D.T.И дюзите щели да са от Сименс, не от Бош !!!
  • #11
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Режията майна ( преди 7 години )
    Я виж ти - Рено Зое ама след амнайсе години и с емблема на фауве. Щом ще догонват франсетата работата наистина не е добре
  • #10
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ХАхаха 2020та. Всички останали изкарват ел. модели от 5-10 години, а те говорят за след 5. Пълни смешници. Те така говореха и за e-tron на ауди, ама гледам ги няма на пазара, както бяха обещали?Смешните вагонетки пак пишат глупости и се снимат с гоуф 3ката в гаража им и слагат снимки във файса.Тотални смешници, доказващи го всеки ден ахахахах смеха е гарантиран с тях.
  • #9
    14 rate up comment 14 rate down comment
    до zoom-zoom ( преди 7 години )
    Корола е колата на третия свят.Да,той е и най-многоброен. В страни като Ирак,Сирия,Нигерия,Алжир,Либия,Тайланд,Пакистан,Бангладеш,Индонезия или Малайзия е почти невъзможно да видиш друг автомобил в този сегмент,освен Корола. За Разлика от страни като Германия,Франция,Дания,Холандия,Италия,Швеция или Норвегия,където няма да видиш масово този леген.Това са фактите.Надявам се да си Дошо под един от многобройните му ник-ове.А ако си,явно съм си губил времето да спорим.Приятен ден!