IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическо Renault с пробег 400 км.

Новото Zoe ZE 40 ще има премиера в Париж

Електрическо Renault с пробег 400 км.

Френската компания Renault разкри характеристиките на новата версия на електрическия модел Zoe, чиято премиера ще се състои тази седмица на автосалона в Париж. Моделът е означен с инициалите ZE 40 и предлага автономен пробег от 400 км.
Електрическо Renault с пробег 400 км.
Настоящата версия на Zoe. Снимка: Renault

Новата версия на модела Renault Zoe, който е най-добре продаваната електрическа кола в Европа, използва нови електромотор и батерии. Акумулаторите имат капацитет от 41 кВтч, като предоставят пробег с едно зареждане от завидните 400 км. Въпросният пробег обаче е измерен по компрометираната европейска система NEDC, която ще бъде заменена с нова от 2017 г. Именно затова френският производител уточнява, че реалният автономен пробег на Zoe ZE 40 е около 300 км, което е също впечатляващ резултат.

Въпросният нов акумулатор е доставен от LG Chem, като теглото и размерите му са аналогични с предлаганите до момента батерии с почти двойно по-малък капацитет - 22 кВтч.

Задвижващият електрически двигател също е претърпял промени, като вече развива 66 киловата, или близо 90 к.с. Все още не е официално потвърдено, но се очаква новият Zoe ZE 40 да предложи и система за по-бързо зареждане на батериите.

Към момента са известни единствено цените на модела за пазара на Холандия. Там новият Zoe ZE 40 стартира от 31 890 евро.

Френската компания ще продължи да предлага и старата версия на Renault Zoe с пробег 240 км. и мощност 52 киловата (78 к.с.). Нейната цена започва от 29 390 евро.

Тагове: renault zoe
0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Тъй-тъй ... ( преди 7 години )
    Така де то и LG пичкосана марка... па и вече над 15 годишните разрабтки на Нисан в ел. колите и те пичкосани!Въобще бандунстанската марка рено кърти мивки! Ама в Мароко, Алжир, Диарбекир и някой изостанали територии на изток, дето били най-бедните в ЕС-то.
  • #5
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    " Да се чете".. прочети това http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/28388-nissan-shte-predloji-i-po-malyk-elektromobil/
  • #4
    25 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    И къде видя тоя Нисан в кола с платформа и купе от Клио, електродвигател произведен във Франция и батерии от LG. Това да не ти е еГолф с китайски двигатели и батерии от някой шънджънски гараж
  • #3
    22 rate up comment 1 rate down comment
    \: D/ ( преди 7 години )
    Ммм, усещам как тази ще ми е последната бензинова кола!Стига толкоз бъркане със щеката къде слънце не огрява :)
  • #2
    5 rate up comment 18 rate down comment
    RRE435i ( преди 7 години )
    4e to kato staroto
  • #1
    8 rate up comment 23 rate down comment
    Да се чете... ( преди 7 години )
    новият пичкосан Нисан с пробег 400км на ток.