IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford демонстрира новия Focus RS в България

Представянето се състоя на писта Дракон

Ford демонстрира новия Focus RS в България

Новото поколение Focus RS е вече у нас, като от българското представителство на Ford демонстрираха възможностите на спортния хечбек на писта Дракон. Моделът използва напълно нов двигател с 350 к.с., който задвижва четирите колела.
Ford демонстрира новия Focus RS в България
За тестово шофиране бе наличен само един екземпляр, като от компанията обясниха това със силния клиентски интерес и ограниченото производство на модела. Пробното шофиране представляваше три обиколки на сравнително късото трасе край Пловдив, но въпреки това наточеният Focus успя да покаже на какво е способен.

Основната разлика при новия Focus RS спрямо предишното поколение е системата за задвижване на четирите колела. Тя е способна да прати до 70% от въртящия момент към задния мост, а диференциалът може да го разпредели до 100% към всяко от задните колела. Това позволява на модела да стои буквално като залепен за асфалта, редуцирайки до голяма степен типичното за сегмента недозавиване.
Ford демонстрира новия Focus RS в България
Именно новата AWD система е дала възможност на инженерите на Ford да увеличат мощността до 350 к.с., което превръща Focus RS в един от най-мощните серийни хечбеци на пазара. Въпреки това обаче управлението на колата не изисква сериозни умения зад волана. Но само при условие, че системите за стабилност останат активирани. Автомобилът дава възможност за избор на няколко режима - Normal, Sport, Track и Drift, които променят характеристиките на двигателя, волана и дори окачването.

Предоставяният на пистата модел бе с активиран режим Sport, който позволява леки волности със задницата. Въпреки това обаче автомобилът остава предвидим и позволява лесна корекция при грешка на трасето. Впечатление ни направи и ускорението от място, което е осезателно по-добро в сравнение с конкурентите, които имат задвижване само към предния мост.

В България цените на Focus RS започват от внушителните за хечбек 79 990 лв. с ДДС. Въпреки това обаче всички налични бройки са продадени, като срокът за доставка е над 6 месеца, разкриха от представителството.

Моделът бе представен в компанията на новия Mustang и версиите на Mondeo с AWD задвижване.
Ford демонстрира новия Focus RS в България
Характеристики на Focus RS

Двигател: 2,3-литров с 4 цилиндъра
Мощност и въртящ момент: 350 к.с. и 440 Нм (470 Нм с функцията overboost)
Ускорение 0-100 км/час: 4,7 сек.
Максимална скорост: 266 км/час
Трансмисия: 6-степенна ръчна
Задвижване: AWD
Тегло: 1524 кг.

Тагове: ford focus rs
0 от 500