IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Двойна цена за новия NSX в родината му

Доставките в Япония стартират след цели 6 месеца

Двойна цена за новия NSX в родината му

Honda/Acura NSX е японска суперкола, но именно в Япония моделът ще се предлага една от най-високите цени. Освен това клиентите в Страната на изгряващото слънце ще получат автомобила най-рано след 6 месеца, или с почти година по-късно от американците.
Двойна цена за новия NSX в родината му
В Япония новото поколение NSX започва от 23 700 000 йени, което е приблизително 235 000 долара. За сравнение, в САЩ ценовата листа започва от 156 000 долара.

Едва 100 бройки от модела са предвидени за пазара на Япония през първата година от производството. В момента компанията приема предварителни заявки, като доставките ще бъдат факт в края на месец февруари 2017 г.

Една от причините за високата цена и за по-късното пускане на пазара в Япония са налозите, които се налагат на вносните коли в страната. Новото поколение на NSX се произвежда в САЩ за целия свят. А това го превръща във вносна кола на пазара в Япония.

Второто поколение Honda/Acura NSX използва хибриден двигател. В неговата основа е специално разработен 3,5-литров туин-турбо V6 бензинов агрегат с 507 к.с. и 550 Нм. Той работи с 9-степенната автоматична скоростна кутия с два съединителя, като е подпомаган от електромотор с мощност 47 к.с. Силовият агрегат разполага с още два електромотора, които са разположени между предните колела. Те се захранват от комплект литиево-йонни батерии. Така в крайна сметка хибридната система със задвижване 4х4 - Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive, разполага с общо 580 к.с. и 644 Нм.

Всичко това позволява на колата, чието общо тегло е 1725 кг., да ускорява от 0 до 100 км/ч за около 3 секунди. Максималната скорост на автомобила е 307 км/ч.

Още по темата:
Honda NSX - любимата кола на Айртон Сена се завърна

Най-скъпата кола "made in USA" е японска

Honda обяви цената на NSX

Тагове: honda nsx acura nsx
0 от 500
  • #2
    20 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Защо? За да гледа стоповете на хондата после и да го е срам ли?Троше си купуват хора, които не разбират и се осланят на старата слава на едновремешната ексклузивна марка. А сега нито спортните модели са им спортни, нито луксозните са им ексклузивни, нито са надеждни ... абе падение пълно.А хонда е красива, бърза, надеждна и легендарен модел - какво повече да искаш от автомобила си?
  • #1
    15 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    За тия пари и японецът ще си купи Порше!