IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-скъпата кола "made in USA" е японска

Това е Honda NSX, която измества от върха Viper

Най-скъпата кола

 

Най-скъпата кола
Най-скъпият автомобил, който се произвежда в САЩ е японски. Това е Honda NSX, продавана оттатък океана под марката Acura.

Производството на новото поколение NSX ще стартира в края на месец април в завода на Honda в щата Охайо, САЩ. Именно тогава японската кола ще измести от челното място Viper, който е настоящият най-скъп автомобил произвеждан в САЩ, сочи информацията на Kelly Blue Book.

Ако се чудите защо струващият над 400 000 долара нов Ford GT не включен в класацията, причината е, че производството му ще се осъществява в Канада от компанията Multimatic Inc.
Най-скъпата кола
Оцененият на 156 000 долара NSX се задвижва от хибриден агрегат. В неговата основа е специално разработен 3,5-литров туин-турбо V6 двигател с 507 к.с. и 550 Нм. Той работи с 9-степенната автоматична скоростна кутия с два съединителя, като е подпомаган от електромотор с мощност 47 к.с. Силовият агрегат разполага с още два електромотора, които са разположени между предните колела. Те се захранват от комплект литиево-йонни батерии. Така в крайна сметка хибридната система със задвижване 4х4 - Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive, разполага с общо 580 к.с. и 644 Нм.

За тази година Honda планира да произведе около 800 екземпляра от автомобила, които ще пласира на пазарите в САЩ, Европа и Азия. В Европа моделът струва 180 000 евро.

В най-скоро време трябва да видим и открита версия на Honda NSX, както и върхов спортен вариант с добавка Type R към името. Тези модели ще имат по-високи цени.

*Acura NSX. Снимки: Honda
Тагове: honda nsx
0 от 500
  • #25
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Перефразирайки дядо ВазовЩе се борят като шепа Хонди под сганта на ВАГ-а
  • #24
    4 rate up comment 8 rate down comment
    800 ( преди 8 години )
    800 broiki? teq orizari she "navodnqt" pazara hahahah
  • #23
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ами ти пък от списанията ли четеш за ускоренията, да те питам пък аз?
  • #22
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Характеристиките на една кола и най-вече ускорението го гледаш в тубата, така ли?Невероятен си просто! А ако някой направи ускорението за 5 сек. толкова ли ще еофициално според твоите разбирания?
  • #21
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Искаш да кажеш е толкова японско, колкото са немски, немските марки с части от Китай сглобявани в Германия от тарамбуки.Абе да ти кажа по-японска е Honda NSX, отколкото немската конфекция е немска! ;)
  • #20
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    В тубата има клип, на който се вижда, че от 0-61 мили в час ги прави за 3:28 секунди!Не знам тези от ауто билд какво са правили и как!
  • #19
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    това нещо е толкова японското , колкото дошо е ескимос от парагвай !!
  • #18
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Колата е жестока! Дисциплината 0-100 км/ч е прави под 3 сек. Ауто билд са е тествали и те го пишат без да конкретизират колко точно под 3 сек., но няколко десети или стотни не са чак от такова значение. Важно, че е под бариерата 3 сек. Цената не е никак ниска, но пък колата е с най-високо технологично ниво, хибрид.Лично аз, ако имах много пари и ми трябваше спортист бих си взел на първо време GT-R, който е уникален спортист на недостижима цена и после бих помислил за това технологично бижу.
  • #17
    8 rate up comment 13 rate down comment
    HH ( преди 8 години )
    И кво сега стана..Взимаш си доказан спортист GT-R и ти остават 90 000 евро за бензин..Ако пък много държиш да имаш спортист, просто си купуваш Ламбо или Ферари..вместо това нещо.Японски меринджей в действие-безумци.Дано продадат 15 ина..
  • #16
    19 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Колкото и невероятно да ти се струва Дошо за първи път е прав. Да звуги като по-евтини БГ домати в Гърция, но е точно това. Европейските марки, за да избегнат Акциз и мито са си построили заводи в САЩ, така вече Европейските Мерцедес,БВ или Ауди примерно вече минават за местно Американско производство и не се облагат с данък внос/мито/ Осван това за американските версии се използват където може на места където не се вижда по евтини материали и накрая в САЩ няма и ДДС. Така, цената става по-ниска