IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Двойна цена за новия NSX в родината му

Доставките в Япония стартират след цели 6 месеца

Двойна цена за новия NSX в родината му

Honda/Acura NSX е японска суперкола, но именно в Япония моделът ще се предлага една от най-високите цени. Освен това клиентите в Страната на изгряващото слънце ще получат автомобила най-рано след 6 месеца, или с почти година по-късно от американците.
Двойна цена за новия NSX в родината му
В Япония новото поколение NSX започва от 23 700 000 йени, което е приблизително 235 000 долара. За сравнение, в САЩ ценовата листа започва от 156 000 долара.

Едва 100 бройки от модела са предвидени за пазара на Япония през първата година от производството. В момента компанията приема предварителни заявки, като доставките ще бъдат факт в края на месец февруари 2017 г.

Една от причините за високата цена и за по-късното пускане на пазара в Япония са налозите, които се налагат на вносните коли в страната. Новото поколение на NSX се произвежда в САЩ за целия свят. А това го превръща във вносна кола на пазара в Япония.

Второто поколение Honda/Acura NSX използва хибриден двигател. В неговата основа е специално разработен 3,5-литров туин-турбо V6 бензинов агрегат с 507 к.с. и 550 Нм. Той работи с 9-степенната автоматична скоростна кутия с два съединителя, като е подпомаган от електромотор с мощност 47 к.с. Силовият агрегат разполага с още два електромотора, които са разположени между предните колела. Те се захранват от комплект литиево-йонни батерии. Така в крайна сметка хибридната система със задвижване 4х4 - Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive, разполага с общо 580 к.с. и 644 Нм.

Всичко това позволява на колата, чието общо тегло е 1725 кг., да ускорява от 0 до 100 км/ч за около 3 секунди. Максималната скорост на автомобила е 307 км/ч.

Още по темата:
Honda NSX - любимата кола на Айртон Сена се завърна

Най-скъпата кола "made in USA" е японска

Honda обяви цената на NSX

Тагове: honda nsx acura nsx
0 от 500
  • #12
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Кои стопове ще гледа? Хундаджията *** ще гледа май като ***, щото с това тегло и тая мощност, съм 200% сигурен колко са излъгали в официалните данни. Още виждаме GTR колко се излагат. Карера 4S ще унижи жълтия пръдливец като жиуотно!!! Много смешно и жалки посурляци пошат тука!!!
  • #11
    7 rate up comment 0 rate down comment
    японски фен ( преди 7 години )
    тоя с кауфланда изби рибата!ми така е!
  • #10
    28 rate up comment 1 rate down comment
    Пацо ( преди 7 години )
    Момчета, стига дрънкахте глупости. Тоя нямало да даде 150k, другия щял да хвърчи с Поршето.... А накрая всички в Кауфланда на промоцията :) Съвземете се малко. Никой от вас няма да има щастието да се качи в тази кола. Само плямпате празни приказки без да се замислите какво става около вас изобщо...
  • #9
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Кой има акъл взима японско или италанско или американско в зависимост какъв автомобил търси ( спортен, семеен, или съв)Само глупците в днешно време взимат немско. До някъде съм склонен да извадя само някой модели на мерцедес и бмв, но само някои.
  • #8
    2 rate up comment 14 rate down comment
    e46 ( преди 7 години )
    И кво? Преписаха от Порше и вече пускат. За тая бакия даван най-много 50к. Дори няма марка тва нещо аглока ли е хонда ли е не знам ама е пълно недораьумение даже гони гтр.Който има пари взима немско.
  • #7
    3 rate up comment 7 rate down comment
    ili?? ( преди 7 години )
    tazi cena pravi kolata smeshna...
  • #6
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Въпроса е защо не сглобяват Honda NSX в Япония за японския пазар (за да не плащат двойнно..почти), затова написах че японецът ще си купи Порше..извинявам се Нисан GT-R
  • #5
    14 rate up comment 3 rate down comment
    thebrainless ( преди 7 години )
    Колата е с много авангардни технологии, изключително интересен модел, гледайте ревюта. За GT автомобил е и доста удобен и практичен. Не мисля, че сравнението с Porsche e уместно. В Япония Porsche е издигнато в култ, но това е само за моделите с въздушно охлаждане.
  • #4
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Какви стопове ще гледа...ахахахахахахахахахах ! Кое точно Порше ще гледа стоповете..поясни, защото те не са 1 модел с 1 двигател с 1 опция за екстри! За какъв срам говориш?! Върховия модел на Хонда (NSX)сравнен с върховия на Порше (918 Spyder
  • #3
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    А японистите обясняваха как автопазара в Япония е напълно свободен но въпреки това се купуват само японки. Я какво излиза че дори дъщерната фирма на японска фирма си плаща космическото мито като поп.Също така виждаме колко точно японски е NSX-a. Браво модел обявен през 2015 стига до клиентите 2017. Също така първата бройка е продадена януари тази година следващата февруари догодина. Бързо ги сглабят нещо