IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

860 к.с. за новата лимузина на Путин

Двигателят на автомобила ще бъде с 4 турбини

860 к.с. за новата лимузина на Путин

Централният научно-изследователски автомобилен институт (НАМИ) показа двигателя, с който ще бъде оборудвана новата лимузина на президента на Русия Владимир Путин. Моторът бе представен в рамките на международното автомобилно изложение в Москва.
860 к.с. за новата лимузина на Путин
Агрегатът е с 12 цилиндъра, 4 турбини и система за директно впръскване на горивото. Мощността му е 860 к.с., максималният въртящ момент достигна 1470 Нм, но заради трансмисията е ограничен на 1000 Нм.

Размерите на двигателя са дължина от 935 мм, широчина – 813 мм и височина – 860 мм. Теглото на мотора е 310 кг.

От компанията-производител съобщиха още, че агрегатът е изцяло руска разработка. Досега се твърдеше, че в направата му ще участват и експерти от Porsche. Моторът ще работи в комбинация с нова 9-степенна автоматична скоростна кутия, която също е разработена от руски специалисти.

Проектът „Кортеж”, който освен президентска лимузина включва направата на представителен седан, всъдеход и миниван, трябва да приключи до края на 2016 г. Автомобилите ще бъдат представени по време на инагурацията на следващия руския президент в началото на 2018 г.

Снимка: Motor
 

0 от 500
  • #10
    32 rate up comment 5 rate down comment
    Пролетарий ( преди 7 години )
    Някак си не върви да коментираме какво конструират и произвеждат хоратаЗащо да не върви?В Габрово примерно се правят най-добрите симулатори за Формула 1 от чисто българска фирма, а това , че са най-добри в света не го казвам аз а американска фирма.
  • #9
    41 rate up comment 16 rate down comment
    Учителя ( преди 7 години )
    Ако двигателя е "изцяло руска разработка", то значи, че ще е първия изцяло руски двигател в историята на света...но ни е знаем, че това е чиста пропаганда
  • #8
    38 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    За Русия може да се каже същото - храната, която съм купувал от руски магазини е в пъти по-добра и вкусна от българската.Мхм сигурен съм, че е така.Сиренето в Русия с 50% парафин е божествено.Както пише на опаковката - Вкусно по домашнему.На 200 километра от Москва пък няма помен от промяната след 89г.Всичко си е непокътнато и красиво както по времето на СССР.Абе Русия си е Русия.
  • #7
    13 rate up comment 23 rate down comment
    до Пролетарий ( преди 7 години )
    Въпросът е какво може да си купиш с твоите 239 долара...Храната в БГ е по-скъпа от храната в Германия, за качеството няма да говорим.То и Сърбия не е в ЕС, но хората си живеят в пъти по-добре, отколкото хората в България.А каква качествена храна има в Пирот - ГМО колбасите и кашкавалите от украинско сухо мляко в България имат вкус на подметка спрямо храната там.За Русия може да се каже същото - храната, която съм купувал от руски магазини е в пъти по-добра и вкусна от българската.
  • #6
    16 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Някак си не върви да коментираме какво конструират и произвеждат хората, при положение, че бутафорната икономика на България се крепи само на пари, изпратени от емигрантите в чужбина на собствените им роднини.90% от заетите в нашата икономика са сервитьори, бармани, готвачи и продавачи, ще коментираме инженерно-техническа дейност, при положение, че не произвеждаме дори обувки, чорапи или пирони!
  • #5
    21 rate up comment 19 rate down comment
    Пролетарий ( преди 7 години )
    И аз искам обединение с Русия.Ще бъдем най-богатите в Евразийския съюз.Дори братята руснаци ще ни завиждат защото там сега минималната заплата е $105 а у нас $239.По-добре пръв на село отколкото втори в Рим!
  • #4
    28 rate up comment 14 rate down comment
    СЕСЕСЕРКО ( преди 7 години )
    От компанията-производител съобщиха още, че агрегатът е изцяло руска разработка. Досега се твърдеше, че в направата му ще участват и експерти от Porsche. Моторът ще работи в комбинация с нова 9-степенна автоматична скоростна кутия, която също е разработена от руски специалисти.Да бе, вярваме безрезервно, щом така казват водещите пропаганда в цял свят значи е така.
  • #3
    17 rate up comment 44 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Поздрави за цяла Русия от малка България! Обичаме ви, братя! Искаме обединение на Русия и България.Не искаме ЕС и НАТО! Слава Росии! Мы любим вас, братья!
  • #2
    36 rate up comment 3 rate down comment
    Един там ( преди 7 години )
    Той и ся си се вози на Мерцедес, но е въпрос на държавен престиж.Време беше и русняците да сглобат един ДВГ.Срамота. За изтребител или 100 метрова подводница, могат да направат двигател, а за кола не...??? Какво се е получило, е отделен въпрос.
  • #1
    35 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Абе тая лимузина я рекламират от 10 години баси. Тя като излезе вече ще е стара и ще трябва пак да се пускат грумки новини. Да си беше взел един брониран нов майбах и да приключи с тия изтрещели мании за величие.