IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го първият SUV на Skoda

Kodiaq без камуфлаж

Ето го първият SUV на Skoda

Вече няколко пъти в интернет се появяваха снимки на добре замаскирани тестови прототипи на първия SUV на Skoda. Е, чакането свърши, тъй като Аutoforum разкри кадри на модела в пълния му блясък.
Ето го първият SUV на Skoda
Чешкото издание се е сдобило с официалните снимки по време на закрита презентация на модела. Кадрите разкриват единствено дизайна на екстериора на Skoda Kodiaq, но пък са многобройни и дават възможност да разгледаме всъдехода от всички страни.

Обикновено производителите показват футуристични концепции, които след това превръщат в съвсем стандартни серийни коли. Случаят с Kodiaq обаче съвсем не е такъв. Дизайнът на серийната версия е почти идентичен с този на концепцията VisionS от салона в Женева, с която чехите загатнаха своя модел. Сходно бе положението и с концепцията VisionC, представяща новото поколение Superb.
Ето го първият SUV на Skoda
Допълнителни подробности за Skoda Kodiaq не са налични, но вече бе съобщено, че моделът ще бъде един от просторните в сегмента. Той е изграден на шасито MQB, използвано за VW Tiguan и Seat Ateca.  Дължината на Kodiaq достига 4697 мм, широчината - 1882 мм, а междуосието се простира на 2791 мм.

Моделът ще бъде наличен във версии с 5 и 7 места. При първата багажният обем ще бъде 720 литра, като при сгъването на задните седалките ще нараства до внушителните 2165 литра. Модификацията със 7 места ще разполага с 270 литра, но при сгъването на третия ред седалки той ще достига 630 л.
Ето го първият SUV на Skoda
Skoda Kodiaq ще се предлага с избор от 3 бензинови и 2 дизелови мотора. Бензиновите са 1.4 TSI във версии със 125 и 150 к.с., както и новия 2.0 TSI, който развива 180 к.с. Дизеловият мотор е 2.0 TDI, като ще бъде достъпен със 150 и 190 к.с.

Моделът ще разполага със задвижване към предните или към четирите колела, а изборът от трансмисии ще бъде между механична и автоматична DSG.
Ето го първият SUV на Skoda
За кросовъра ще се предлага система за динамичен контрол на шасито (Dynamic Chassis Control), която позволява в зависимост от условията на пътя да се настройват окачването, чувствителността на педала, алгоритъма на работа на DSG-трансмисията и системите за безопасност.

Водачът ще може да разчита на асистенти за сигурност като камера за кръгово наблюдение, асистент за теглене на буксир, който автоматично управлява маневрирането, система за помощ при паркиране с възможност за автоматично спиране при откриване на препятствие, система за предупреждение при опасност от челен сблъсък, система за следене на лента на движение, на пътните знаци и на разстоянието до движещия се отпред автомобил.

Информационно-развлекателната система на Skoda Kodiaq ще може да се свързва с устройства, работещи с Apple iOS и Android. Топ версиите на модела ще разполагат с точка за достъп Wi-Fi и модул 4G/LTE, който с помощта на онлайн-сервиза на Skoda ще може да проверява настройките на автомобила от разстояние.
Ето го първият SUV на Skoda
Премиерата на Kodiaq е насрочена за 1 септември в Берлин. След това моделът ще бъде демонстриран на автосалона в Париж, а продажбите му ще бъдат факт в началото на 2017 г.
 

Тагове: skoda kodiaq
0 от 500
  • #20
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Реалист ( преди 7 години )
    Точно пък качествата на Кади да оспорвате е малко смешно!Понеже често пътувам с таксита, имам доста наблюдения, които говорят в полза на качеството на този автомобил.Качете се на произволно такси ОК Супертранс в София - повечето модели са на поне 230-250 хиляди километра, а съм попадал и на Кадита на 360 хиляди и 430 хиляди километра.
  • #19
    5 rate up comment 2 rate down comment
    karutsar ( преди 7 години )
    Бъдещето е в 4х4 , с времето всички ще минат на този стандарт.
  • #18
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ами Фолксваген на истинската му цена, това е Шкода, мразя немски коли но няма как да отрека на Шкода, че си заслужават и да на фона на разни Испански Китайски и Турско-Немски продукти на концерна, чешките машини са добри.
  • #17
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това не е първия ес ю ви на шкода.Забравяте Йети
  • #16
    8 rate up comment 8 rate down comment
    до Lex ( преди 7 години )
    ..Ела да видиш как Кади на 109 000 , не е мръднало ,нито пластмаса нито лост нищо. Ела да ти покажа после Митсубиши на 78 000.. лоста волана и дамаската при *** на крака..се изпокъсаха. Аман от разбирачи..сектанти скапани..
  • #15
    6 rate up comment 3 rate down comment
    thebrainless ( преди 7 години )
    Шкода прозвеждат от години най-качествените автомобили от VW group. Забележката е за този, който ги сравнява с немските и испанските.
  • #14
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тази Шкода има сериозен шанс да бъде поредният бестселър след Шкода Рапид, която се оказа чудесно предложение за парите си.
  • #13
    8 rate up comment 4 rate down comment
    до Lex ( преди 7 години )
    Много искам да я видя тази Октавия...После аз ще ти пратя снимки на 5 годишна Октавия такси, която е на 278 хиляди километра и до момента се движи 24 часа в денонощието на две смени и служи вярно на собствениците си!
  • #12
    10 rate up comment 7 rate down comment
    до Striker ( преди 7 години )
    Гоуфо е най-доброто в класа си, "специалисте"...Кой разбира от автомобили - милионите, които избират и си купуват Голф 7-*** генерация, японците, които го определиха за кола на годината, или ти, който най-вероятно нямаш дори нова Дачия...
  • #11
    19 rate up comment 3 rate down comment
    край ( преди 7 години )
    Преди 20 г. щкода беше евтината марка на фолксваген. Сеат стоеше по горе и после фолксваген и ауди. за 20г. Чехите категорично изпревариха испанците и даже като качество достигнаха германците. Шкода всъщност е най-старата марка на холдинга. Белите и руси хора работят по-добре от Хорхе от иснания и Хасан от фолвсбург.