IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новите модели на ЗИЛ ще видим още този месец

Съветската марка ще бъде възродена по време на автосалона в Москва

Новите модели на ЗИЛ ще видим още този месец

Стартиращото след броени дни автомобилно изложение в Москва ще се превърне в сцена за възраждането на легендарния производител от бившия СССР - ЗИЛ. Компанията ще демонстрира цели четири нови модела - кабриолет, два седана и лимузина, съобщава руското издание Gazeta.
Новите модели на ЗИЛ ще видим още този месец
За предстоящите премиери са съобщили лично от частната компания МСЦ6 АМОЗИЛ, която е разработила и ще произвежда новите автомобили ЗИЛ. Информацията за двата седана и лимузината е ограничена, като става ясно единствено, че седаните ще разполагат с по 5 места, а лимузината ще бъде 100-процентов ЗИЛ, демонстрирайки достоен за държавен глава лукс.

Подробности обаче са налични за кабриолета. Той ще има четири места, като се твърди, че ще бъде наличен във версии с 2 и 4 врати. Моделът ще бъде изцяло разработен с технологии на руската компания, като ще използва огромен бензинов V8 двигател с обем 7,7 литра. Той е снабден с електронна система за впръскване на горивото и 6-степенна автоматична скоростна кутия на американската компания Allison, като развива над 350 к.с. и позволява спринт от 0 до 100 км/час за по-малко от 10 сек.
Новите модели на ЗИЛ ще видим още този месец
Производителите споделят, че мястото на премиерата не е случайно. През тази година марката ЗИЛ чества своя 100-годишен юбилей. Тя е основана през 1916 г. под името АМО, през 1931 г. е преименувана на ЗИС (Завод имени Сталина), а през 1956 г. - на ЗИЛ (Завод имени Лихачёва).

Производството на новите модели ще се осъществява в Завода на ЗИЛ в Москва. Той вече се реконструира, като се изграждат нови халета и инфраструктура, както и жилищни сгради, паркове и спортни зали за работниците, сочи информацията.

Автосалонът в Москва отваря врати на 24 август. Очаквайте подробности.

*Неофициални изображения. Снимки: Cardesign.ru

Още по темата:
ЗИЛ на цената на Bugatti Veyron
Лимузина на Горбачов и Елцин излезе на пазара

0 от 500
  • #17
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Дошо и Анонимния явно ще връщат 20 млрд. заем...България имала износ, хахахахахаха :-))))))))Дошка, ако не са 2 милиона българи в чужбина, които всеки месец изпращат по 1 млрд. евро в България, ще пасеш трева на някоя "високотехнологична" поляна!
  • #16
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Оп обърках се.Литва и Люксембург.
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Интересни коментари от жители на фалирала държава, която не произвежда дори пирони... Външния дълг на България е 30% от БВП.В Европа само Литва и Румъния са с по-малък дълг от нас.Тоя дето разправя, че сме фалирали да ходи да се гръмне.
  • #14
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Интересни коментари от жители на фалирала държава, която не произвежда дори пирони...Я потърси нещо за симулаторите за формула 1 произвеждани в Габрово.За оръжията на най-добрите стрелци на Олимпиадата произвеждани в Габрово.България произвежда все повече и повече и все по-високотехнологични стоки.Това, че нищо не произвеждаме го говорите само вие русоблизците.Долу, някой е писал, че износа ни е $24млрд. и е прав.Икономиката ни расте.Габон изпревари Русия по БВП на глава от населението.
  • #13
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Пре ( преди 7 години )
    Хахахахаа ми Тюрбане , те американските самолети не стигат до войната щото още преди това падат . ФАЩ си пробутват оръжията без никой с всичкият си да ги иска на такива като тебе . И С Корея е държава за разлика от западният *** , окупиран от краварите , които пълнят гащите като чуят за Ким.
  • #12
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Пре ( преди 7 години )
    Туркофиле нещо не ти изнасят фактите :) Пиндосите се избиват за Ак-47 , а целият нормален свят купува руско оръжие а не пиндоски ламарини, само за 2 месеца са паднали 15 ф-16 и 3-4 ф-18 . А кой строи американски АЕЦи ? НИкой щото са със 40 години назад както и с космическите технологии които на практика липсват в САЩ , всеки иска руски . С какво ще се стопи разликата на БВП-то като и един домат не може да произведем? С кабели и дръжки за западните глокници ли?
  • #11
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Пре ( преди 7 години )
    До анонимният фантазьор с износа на България и Русия.БВП на глава на Русия 25х долара, на БГ 19х.Търговският баланс ни е минус 3 млрд д , а на Русия е плюс 140млрд д . :))
  • #10
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Пре ( преди 7 години )
    Естествено ще е по-добра то на Обама Кадилака дето се разпадна . А долният си е пълен неадекват. " В края на крайщата там се произвежда БВП доста по-нисък от нашия!" Можеш да се гръмнеш, затова там се купуват повече коли на глава от населението отколкото тука. И Русия изнася софтуер за 20 млрд евро, а най-много средства за убиване изнася Кравария, дето армията им купува от Русия ракети да си пращат *** в космоса.
  • #9
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Zet ( преди 7 години )
    Само да допълня анонимния по-долу, че износът на Русия е над 80% суровини (гази нефт - 70%). Нещо, което не са произвели, а си го имат и само го насочват по тръбата......Около 18 % са оръжия, т.е. средства за убиване на хора не за подобряване на живота им. В края на крайщата там се произвежда БВП доста по-нисък от нашия!
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    А пирони още произвеждаме.Извинявам се ама единствената рентабилна марка коли в Русия е Лада, и то защото Рено я превърнаха в евразийската Дачия. Всичко останало УАЗ, ГАЗ и т.н. е на изкуствено дишане с държавни субсидии. Друг е въпросът че наш Бойко можеше да даде едно рамо на китайчета и да поръча Грейт Уол за полицията и горските но защо да купуваме наши *** вместо полски, пардон хубави ГМ Астри произведени в Полша с немско-американска технология