IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Черен уикенд на „Нюрбургринг”

Двама загинаха и трима бяха ранени при тежък инцидент на трасето

Черен уикенд на „Нюрбургринг”

Поредните си жертви взе пистата „Нюрбургринг”, на която автомобилните производители тестват своите модели. Този път инциденти претърпяха посетители на трасето в така наречения „туристически ден”, в който всеки желаещ може да провери възможностите на автомобила си.
Черен уикенд на „Нюрбургринг”
Аварията се случила през миналия уикенд, когато на пистата се е появила група от Чехия. Водачът на един от автомобилите -  Honda Civic EG, губи управление при влизане в завой и се удря в огражденията. Шофьорът не обърнал внимание на предупреждението на маршалите на пистата за мокра настилка и дал повече газ от небходимото. Той и пътникът до него загиват на място.

При инцидента са пострадали двама от маршалите, единият от които е наставен в болница в много тежко състояние. Ранен и водач на друг автомобил, който преминавал по също време край мястото. По-рано през деня на друг от завоите катастрофира Audi S3, което изгоря напълно, но шофьорът му успя да излезе от колата и се оттърва без наранявания.
Черен уикенд на „Нюрбургринг”
Тези инциденти, както и трагедията от миналата година, когато зрител на пистата загина на място, ударен от катастрофирал автомобил, накараха ръководството на пистата да се замисли дали да не върне ограниченията за каране по нея. Такива бяха наложени през 2015 г., но бяха премахнати и сега „Нюрбургринг” отново привлича любители на високите скорости от цял свят.

Пистата е известна като "Зеленият Ад"

Снимки: Autoforum.cz

0 от 500
  • #11
    15 rate up comment 7 rate down comment
    2втек ( преди 7 години )
    Под трагедията само *** коментари... Това явно е нормално за България, пълна за злобарчета и *** мислещи се за остроумни!
  • #10
    18 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Като говорите за консерви - преди седмица 2 един гоуфаджия Люлински се размаза в стълб на арена-та на Т.Александров - гоуфа нищо, че е по-нов беше хармоника, а огънатото беше може би и по-навътре от сивика на снимката. Почти си беше отрязал предницата и то при удар в градски условия ...Та не говорете за сигурност точно с вашите немски консерви, че е смешно.
  • #9
    17 rate up comment 11 rate down comment
    до Дошо ( преди 7 години )
    Дошо май страда от мания за величие! Абе Галошо създал си бил посещаемост на сайта, ха,ха, единственото нещо което си създал са глупавите ти и нямащи нищо общо с действителноста коментари! ***!
  • #8
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Неее Дошооо неееее...не си тръгвай
  • #7
    17 rate up comment 21 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Мдааа лятото е в разгара си и стииките пъбликувани с цел да се събират много коментари от плюене по японското автомобилостроене не генерират посещаемост.(точно както предрекох още май месец)Почакайте да видите какво ще е в средата на септември.*** загасва.Аз създадох посещаемост на тоя сайт, аз ще я прекратя.Много поздрави на оня дето ме баннваше през ден.
  • #6
    20 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Да гледа Дошо , с неговия висококачествен свървик какво ще се случи ако вдигне повече от 40 км.
  • #5
    21 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ти гледай с какви опечени гуми кара тоя ***, това ако не е Дошо или някой негов роднина...
  • #4
    20 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Така е то с тая оризова ламарина. Тея старите сивици са ковчези, новите почнаха да ги правят по-сигурни но пък за сметка на това спряха да вървят ,защото натежаха.
  • #3
    20 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Гаден,евтин,неуправляем,грозен и опасен леген!
  • #2
    22 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Гледай каква е тенекия като от консерва, никакви греди които да понесат удара.