IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Черен уикенд на „Нюрбургринг”

Двама загинаха и трима бяха ранени при тежък инцидент на трасето

Черен уикенд на „Нюрбургринг”

Поредните си жертви взе пистата „Нюрбургринг”, на която автомобилните производители тестват своите модели. Този път инциденти претърпяха посетители на трасето в така наречения „туристически ден”, в който всеки желаещ може да провери възможностите на автомобила си.
Черен уикенд на „Нюрбургринг”
Аварията се случила през миналия уикенд, когато на пистата се е появила група от Чехия. Водачът на един от автомобилите -  Honda Civic EG, губи управление при влизане в завой и се удря в огражденията. Шофьорът не обърнал внимание на предупреждението на маршалите на пистата за мокра настилка и дал повече газ от небходимото. Той и пътникът до него загиват на място.

При инцидента са пострадали двама от маршалите, единият от които е наставен в болница в много тежко състояние. Ранен и водач на друг автомобил, който преминавал по също време край мястото. По-рано през деня на друг от завоите катастрофира Audi S3, което изгоря напълно, но шофьорът му успя да излезе от колата и се оттърва без наранявания.
Черен уикенд на „Нюрбургринг”
Тези инциденти, както и трагедията от миналата година, когато зрител на пистата загина на място, ударен от катастрофирал автомобил, накараха ръководството на пистата да се замисли дали да не върне ограниченията за каране по нея. Такива бяха наложени през 2015 г., но бяха премахнати и сега „Нюрбургринг” отново привлича любители на високите скорости от цял свят.

Пистата е известна като "Зеленият Ад"

Снимки: Autoforum.cz

0 от 500
  • #21
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо до бъчваря ( преди 7 години )
    Ти точно не се обяснявай, защото още си спомням как си призна, че не можеш да запомниш от къде се пускат светлините на колата ти.Щом това ти е трудно за запомняне няма как да помниш от преди 3-4 години каква е била кратинката в сайта а тя беше такава, че имаше преко сили 4-5 коментара под статиите и бяха от рода на:Тази кола е много хубава/Тази кола не е хубава/харесва ми/Не ми харесва.Айде марш обратно в дупката.
  • #20
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Дебелия ( преди 7 години )
    Пичове, това е 25-годишен сивик! За времето това беше една от най-продаваните коли, задминала конглокенцията с години!
  • #19
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Man ( преди 7 години )
    Абе кви хора сте коментиращите? Две момчета с бензин в кръвта са загинали и двама ранени и веднага почвате с тъпотиите. Хондата била *** ала бала, това имат, това карат. ***!
  • #18
    11 rate up comment 3 rate down comment
    бъчваря ( преди 7 години )
    Дошо, сайта преди теб се посещаваше повече, хората бяха с по-смислени коментари. Сега гледам само коментари, подхождащи на 15 годишни момчета. появи се ти и сайта замря, щото им даде храна на тия. Естествено, хората дето наистина можеха да коментират и да разговарят конструктивно, изчезнаха.
  • #17
    5 rate up comment 3 rate down comment
    бъчваря ( преди 7 години )
    Германците все затварят и забраняват нещо. Забраниха игрите с кръв, сега мислят да забраняват и игрите без кръв, ограничиха Нюрбургрунг, скоро вероятно и ще го затворят за посетители. само забрани и нищо. евала, че не са забранили и максималната скорост по някои магистрали и ефекта е налице - с нов и сигурен автомобил, жертвите им по пътищата са няколко пъти по-малко на човек от населението, отколкото в България със Сивици като тоя и Голфове като оня, паркирания пред блока.
  • #16
    16 rate up comment 0 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 7 години )
    Жалко за момчетата.За съжаление "Зеления ад" не прощава и не най-добрите,Кьонигсег е пресен пример.Не съм фен на Хонда,на Ауди съм фен,ама недейте плю по колата.Мисля,че в случая не са допустими подобни обидни коментари.Сивика едва ли има вина за катастрофата.
  • #15
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Решението е да не се допускат хора с такива допотопни коли на Нюрбургринг.
  • #14
    8 rate up comment 5 rate down comment
    До Дошо ( преди 7 години )
    Дошка,да не те лишават от служебен интернет,а? Голям кеф!Бан-нали са те.
  • #13
    11 rate up comment 14 rate down comment
    е46 ( преди 7 години )
    Хора неска всички ще ви почерпя по една лимонада по случая понеже знам че неможете да пиете пък камо ли да карате след това.Тука вие кво ли можете... Тази снимка е символ на японското автомобилостроене. След като тоя сивик е бил изпреварван от абсолютно всичко от автобуси до колела най накрая се е размазал в мантинелите.
  • #12
    6 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Жалко че са били само 2ма япондки фена