IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Toyota Supra ще получи мотор от Lexus

За спортно купе е предвиден V6 с две турбини и 400 к.с.

Новата Toyota Supra ще получи мотор от Lexus

Нови подробности за бъдещото спортно купе Toyota Supra се появиха този път в японските медии. Според тях автомобилът, който в момента се разработва съвместно с BMW, ще получи двигател на Lexus.
Новата Toyota Supra ще получи мотор от Lexus
Концепцията FT-1. Снимка: Toyota

Вече се знае, че новата Supra ще раздели платформата си с бъдещото BMW Z5. Японците обаче искат да запазят суверенитет относно мотора на автомобила, който в предишната си генерация бе оборудван с превърналия се в легенда 6-цилиндров 2JZ-GTE. И затова са категорични, че няма да използват немски агрегати.

Изборът на екипа, разработващ купето, се е спрял върху двигател на дъщерната компания Lexus. Според информациите за Supra се предвижда новият V6 мотор на марката с две турбини, развиващ 400 к.с. Не се изключва възможността той да бъде част от хибридна система, като задвижва задната ос, а на предната бъдат поставени два електромотора.

Стилистически моделът на Toyota ще се доближава до концерта FT-1. Очаква се неговото серийно производство да стартира през 2018 г. Купето ще се сглобява както в САЩ, така и в Европа.


 

Тагове: toyota supra toyota ft-1
0 от 500
  • #11
    23 rate up comment 7 rate down comment
    doc ( преди 7 години )
    Легендата не ползва какви да е двигатели!Естествено,че ще бъде на Лексъс!Ще отвее конглокенцията като куцо пиле домат
  • #10
    4 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    За малко се притесних, че на жълтурската кола ще сложат истински двигател. Самата идея за V6 веднага предполага по-висок център на тежестта, лошо разпределение на масите в предната част. Така като гледам на снимката жълтурите няма и как да сложат I6 двигател на тази къса кола.
  • #9
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ти болиди от Ф1 ли караш бе БеЕмВеист?Вярно е, че хич не те слуша главата.
  • #8
    6 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Дали БМВ или тойота правят по-добри двигатели може да се види от класацията на Ward двигател на годината.en.wikipedia.org/wiki/Ward%27s_10_Best_EnginesТам тойота почти не се вижда, и има няколко отличия само в класа двигатели с 1.8 литра.
  • #7
    22 rate up comment 7 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    хаха не ме карай да се смея... Хонда имат 5 спечелени титли във Ф1 с техни двигатели, това няма как да стане само със шасито на макларън, щото не то кара болида да върви :)))))Така че, не ни разправяй вицове, ами виж БМВ колко титли имат и ела пак да си говорим...
  • #6
    4 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ще, ще, ще...хората що спортни автомобили направиха и продадоха, тия се хвалят само на картиннки от две десетилетия.
  • #5
    6 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Даже и в най-успешната Ф1 ера на жълтите, мотора на БМВ превъзхожда Хунденския. Там шасито на МкЛарен е разликата.
  • #4
    11 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ами двигателя на Макларън Ф1 е на Бмв....това достатъчно ли е? За много експерти това все още е най-добрата кола. Я сега ти кажи суперкола- легенда с двигател на Тойота! Ние да се посмеем.
  • #3
    26 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Трябва изобщо да не те слуша главата, за да кажеш:Все си мисля, че БМВ има мнооого по-успешни и качествени мотори в исторически план...Продължавай все така да мислиш и излагай тук мислите си, за да ни забавляваш. С такива смешни фенове е доста забавно. И сега, ако можеш да подкрепиш думите си с нещо съществено, цена няма да имаш.
  • #2
    10 rate up comment 30 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Все си мисля, че БМВ има мнооого по-успешни и качествени мотори в исторически план, но айде.А БМВ с Тойота мотор, е като Мерцедес или Нисан с мотор Рено. Дървен камък...