IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Toyota Supra ще получи мотор от Lexus

За спортно купе е предвиден V6 с две турбини и 400 к.с.

Новата Toyota Supra ще получи мотор от Lexus

Нови подробности за бъдещото спортно купе Toyota Supra се появиха този път в японските медии. Според тях автомобилът, който в момента се разработва съвместно с BMW, ще получи двигател на Lexus.
Новата Toyota Supra ще получи мотор от Lexus
Концепцията FT-1. Снимка: Toyota

Вече се знае, че новата Supra ще раздели платформата си с бъдещото BMW Z5. Японците обаче искат да запазят суверенитет относно мотора на автомобила, който в предишната си генерация бе оборудван с превърналия се в легенда 6-цилиндров 2JZ-GTE. И затова са категорични, че няма да използват немски агрегати.

Изборът на екипа, разработващ купето, се е спрял върху двигател на дъщерната компания Lexus. Според информациите за Supra се предвижда новият V6 мотор на марката с две турбини, развиващ 400 к.с. Не се изключва възможността той да бъде част от хибридна система, като задвижва задната ос, а на предната бъдат поставени два електромотора.

Стилистически моделът на Toyota ще се доближава до концерта FT-1. Очаква се неговото серийно производство да стартира през 2018 г. Купето ще се сглобява както в САЩ, така и в Европа.


 

Тагове: toyota supra toyota ft-1
0 от 500
  • #1
    31 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Разбира се, че мотора трябва да си е техен, за да имат продажби на колата. Не казвам, че моторите на БМВ са лоши, но когато говорим за една икона, за една легендарна кола, няма как да накараш някой фен да си е купи с друг двигател, който не е Тойота. Мнго, много правилен подход. Бях се притеснил за това, че ще слагат БМВ мотор, но вече всичко си е на мястото. Ако БМВ пробват да пуснат техния модел с двигател Тойота съм сигурен, че ще имат по-добри продажби.