IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И в Русия направиха безпилотен автобус

Транспортното средство е предназначено за шестима пасажери

И в Русия направиха безпилотен автобус

Групата компании Volgabus представи първи руски безпилотен автобус. Транспортното средство е предназначено за 6-ма пътници, като бе показано на форума за стратегически инициатива в Москва.
И в Русия направиха безпилотен автобус
Моделът е оборудван с електромотор, три вида сензори и системи за навигация и ориентация. От компанията производител обясниха, че управлението на автобуса се извършва от специална програма, която е способна в реално време да анализира пътната обстановка.

Серийното производството на машините е предвидено за есента на 2017 г. Те ще получат електрически мотор с мощност 45 кВт/ч (61 к.с. и 170 Нм), и литиево-фосфатен акумулатор с капацитет 32 кВт/ч. Зареждането на агрегата ще отнема 4 часа, като пробегът на превозните средства ще бъде 130 км. Максималната скорост е ограничена на 30 км/ч.
И в Русия направиха безпилотен автобус
Автобусът е изграден на модулна платформа, която е така проектирана, че да може да бъде използвана и за други превозни средства. Возилото съвсем лесно може да се превърне в лек камион, с който да се прекарват различни товари. Платформата носи името MatrЁshka и при нужда може да бъде превърната в мобилен офис, допълват от Volgabus.
И в Русия направиха безпилотен автобус
Компанията производител е създадена през 90-те години на миналия век, като произвежда автобуси за Волгоградска област. В момента Volgabus създава собствен изследователски център в Москва, който ще разработва системи за управление на транспортния поток.

Снимки: Autonews
 

0 от 500
  • #12
    2 rate up comment 0 rate down comment
    karutsar ( преди 7 години )
    Винаги съм твърдял ,че те (Рашъните) не са могли , не могат и в бъдеще няма да могат да произведат нещо което може да се продаде на свободният пазар(пазар където има свободна конглокенция).
  • #11
    3 rate up comment 0 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    Как 10 години, те Руснаците са поне 20 години зад развитите страни като Германия, САЩ и т.н.Видеото на автономния рейс на Мерцедес, беше с реални хора и по улиците, а тука са снимали няква кибритена кутия с 'умопомрачителен' капацитет от 6 души и вътре сложили някъв манекен. Това нещо няма да види бял свят, по-скоро е само пропаганда за руснаците, да си мислят, че и те се развиват технически...
  • #10
    1 rate up comment 2 rate down comment
    thebrainless ( преди 7 години )
    На фона на видеото с автобуса на Мерцедес, разбираш че руснаците са изостанали едно поне 10 години в развитието си спрямо Европа... Наистина тъжно, но поне се опитват, докато нашата клета държава може да се конглокира само с по-изпаднали африкански държави, което не е просто тъжно, а си е трагично...
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тия 6 включват ли огняра? ;) Майтапа на страна, това автономно бусче няма скоро да получи широко приложение. Най-много да го пуснат на няколко строго конролирани (оградени) отсечки, иначе няма никаквъв шанс да сработи на обикновената руска градска инфраструктура и шофьори.
  • #8
    5 rate up comment 3 rate down comment
    България-Бургас ( преди 7 години )
    Това сме Българите няма нация която да не сме оплюли а не виждаме собствената си страна която прилича на ***.Изчезващ вид :(
  • #7
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Пре ( преди 7 години )
    Русия е технологична държава. Покажете във ФАЩ какви автобуси и влакове имат , малко по-добре от българските са.
  • #6
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Руската пропаганда се опитва да създава впечатление,че Русия не изостава от цивилизовани в свят където тези технологии наистина се разработват. Истината обаче е че всеки квалифициран специалист отдавна е избягал от тази дупка на запад и тези бля.дове само в новините изфабрикуват такива технологии.
  • #5
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Жалка история!
  • #4
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Мчи тва е оня робот, дето два пъти избяга от лабораторията си. Явно понеже обича да се разхожда, са му сглобили подвижна клетка. :-)
  • #3
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Руснаците винаги са били технологични головодници.Това няма да види бял свят защото е една партенка.Ако го пуснат на улицата съм сигурен, че няма един завой да вземе като хората.