IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Показаха най-скъпите гуми в света

Комплектът на Z Tyres струва 600 000 долара, влезе в рекордите на Гинес

Показаха най-скъпите гуми в света

Какво трябва да представлява най-добрата гума на света - да има отлични показатели по отношение на спирачен път, шум, износване и издържливост? Е, гумите Z Tyres притежават подобни характеристики, но те не са сред причините да бъдат включени в Книгата на световните рекорди на Гинес. Гумите попаднаха в списъка заради рекордно високата си цена.
Показаха най-скъпите гуми в света
Комплект от 4 такива гуми струва внушителните 600 000 долара. Те бяха представени в Дубай, където производителят им получи и плакета на Гинес.
Показаха най-скъпите гуми в света
Цената на гумите е толкова висока, тъй като са украсени със
специално подбрани диаманти и 24-каратово злато. Гумите са ръчно инкрустирани в италианската бижутерия Joaillier Prive, като проектът е създаден в Дубай. Същите майстори са работили и по новия президентски дворец в Абу Даби.
Показаха най-скъпите гуми в света
До момента най-скъпите гуми в света бяха Michelin Super Sport, поставяни на хиперколата Bugatti Veyron. Цената им е около 40 000 долара.



Снимки: Twitter

0 от 500
  • #17
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 7 години )
    В случая "Пази Боже!" ще бъде много актуално! Да ни пази, от тези хора! 600 000 долара? ЗА гуми?!?Това е нова къща + нова кола от магазина. Абсурд! За гуми! Не за автомобил, не за яхта... за гуми...
  • #16
    4 rate up comment 0 rate down comment
    чичо ( преди 7 години )
    Тоя си е с официалния анцуг отишъл да го снимат. *** брадясалите клошари. То по тая логика мога да си обявя цена на старите *** 1 000 000 000 EUR и да ми дадат едно плакетче и на мен, пък ще ги купи ли някой, няма значение!
  • #15
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Стен ( преди 7 години )
    Много ми интересно,ако този,който си сложи тези гуми,има шофьор,дали ще взимат от заплатата на шофьора стойостта на диамантите,които ще изпадат при контакта с някой бордюр или направо ще го копат някъде в песъците?
  • #14
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Горубляне ООД ( преди 7 години )
    При нас се продава едно БМВ 530д е60 2004 година на реални 178 000 километра с гарантиран произход, с пълна сервизна история бабата дори си е забравила бастуна в багажника, гумите са му същите купувани са преди 2 месеца и са няма и 1000 километра цената на колата е 10300 лева възможен е коментар на цената само на място.
  • #13
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Мококо ( преди 7 години )
    Това вече е изродщина,в същото време някъде в африка дете умира от глад. Човечеството не отива на добре. Нищо чудно,че извънземните не желаят да общуват с нас. Унищожаваме собствената си планета,избиваме се помежду си а в останалото време крадем един от друг и разработваме биологични и ядрени оръжия... Отвратен съм от този свят като цяло !
  • #12
    4 rate up comment 0 rate down comment
    maxobg ( преди 7 години )
    не луд тоя дето яде зелника ,а тоя дето му го дава
  • #11
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Огромна простотия!Какъв е смисъла от тия гуми?!?! Как въобще е стартиран такъв проект!Ограниченото ми мислене не може да го разбере това огромно влагане на средства в нещо абсолютно безсмислено.Не съм тръгнал да им държа сметка какво си правят купчините пари,но това е простотия!!!
  • #10
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Като отидеш на гумаджия с диаманти ли прави баланса?Не е за мен, а питам за един приятел...
  • #9
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ще ги чакам втора употреба на пазара с изтрит грайфер и оредели диаманти, за 30 кинта ги взимам.
  • #8
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Друг клошар ( преди 7 години )
    Когато не става въпрос за коли има много силни коментари . Еваларка ПИЧулари !