IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes: Пускаме всъдеходна E-Class

Комбито All-Terrain ще се бори за клиенти с Audi A6 allroad

Mercedes: Пускаме всъдеходна E-Class

Само ден след дебюта на новото поколение на комбито Mercedes-Benz E-Class от компанията производител потвърдиха, че то ще се появи и във всъдеходна модификация.
Mercedes: Пускаме всъдеходна E-Class
Новото поколение на комбито E-Class. Снимка: Mercedes-Benz

"Подобен модел влиза в плановете ни от много години, като той ще представлява градска алтернатива на Mercedes GLE – призна главният инженер на E-Class Михаел Келц. – Факт е, че комбито ще отстъпва значително на стандартните SUV, но пък ще може да стигне по-далеч по неравен терен от стандартния модел."

Модификацията ще получи добавка All-Terrain към името си и ще дебютира пред публика на автосалона в Париж през октомври. Основният конкурент на всъдеходното комби ще бъде ползващото се със сериозна популярност Audi A6 allroad.

Бъдещият Mercedes E-Class All-Terrain ще се различава от стандартното комби с новите си брони, допълнителната облицовка на джантите и редица други уникални елементи. Високопроходимият автомобил ще получи защита на долната част и пневматично окачване с регулируем пътен просвет.

Модификацията ще разчита на двигателите от стандартния модел. Това са 3 дизела – два 2,0-литрови със 150 и 192 к.с., както и 3,0-литров с 258 к.с. Бензиновите мотори също са 3 на брой – 2,0-литрови със 184 и 211 к.с, както и 3,5-литров V6 с 333 к.с.

Продажбите на всъдеходното комби на Mercedes ще стартират в средата на 2017 г., като се предвижда основният му пазар да бъде Европа. В САЩ моделът няма да бъде предлаган.

 

0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Търново си е село и добре, че е държавата да го развива, че от хората му нищо не става. Университета пък е само от родата и тук там нещо за цвят
  • #14
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Боляр ( преди 7 години )
    Някой тук май не четат какво съм написал. Колата не е моя, а на съсед/комшия. И със сигурност е била със зимни гуми. Онзи, който си фантазира, че е бил студент и Търново било село, ако беше учил щеше да знае, че в този град без зимни гуми кола трудно може да се кара и не познавам някой да не слага зимни. Това не е Пловдив или Бургас, където може и без тях.
  • #13
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Кико ( преди 7 години )
    До iff: добре им го каза за основателя на този клас. Всичко останало е ала-бала.
  • #12
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Търново си е село от градски тип. Пет години бях студент там. А комбито всъдеход даже закъсня. Да се надяваме все пак мечоците да заемат полагащото им се първо място!
  • #11
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    до AzТова беше сарказъм...
  • #10
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Az ( преди 7 години )
    По глуповат коментар скоро не бях чел. Имал джанти 19ки, но нямал пари да го обуе в зимни гуми. Българска работа! Няма пари за луканка, но вади айфоня от дънки Армани, вероятно реплика от битака..
  • #9
    13 rate up comment 10 rate down comment
    iff ( преди 7 години )
    SUBARU OUTBACK ;)
  • #8
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    "Защо не си сложи зимни гуми?"Защото S-ката е с 19ки и са скъпи, даже и китайските! От 11 години само коли със задно карам и баири НЕ КАЧВАМ, те тия коли са правени само за нанадолнища и ЕВЕНТУАЛНО за прав път!
  • #7
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Като пишът "всъдеходно комби" нямат предвид, че може да ходиш на сафари и да кътериш скалите с него с него. Това е лека кола с повишена проходимост, ства да отидеш на ски без много зор например или на къмпинг по черно и неравно без особени проблеми. Освен по големия просвет, долната част на купето е по добре защотена в сравнение с конженционалния модел.
  • #6
    19 rate up comment 2 rate down comment
    До БОЛЯР ( преди 7 години )
    Защо не си сложи зимни гуми?