IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz показа комбито E-Class

Моделът е запазил седалките в багажника

Mercedes-Benz показа комбито E-Class

Mercedes-Benz официално представи новото поколение на комбито E-Class. Както и предшественикът му, то също е оборудвано с допълнителен, трети ред седалки, предназначени за деца, като те се прибират в пода на багажника и се поставят срещу посоката на движение.
Mercedes-Benz показа комбито E-Class
Обемът на багажника на новото комби е 670 литра, което е с 25 литра по-малко от това на предишния модел, но в същото време е със 105 и 110 литра повече от това на конкурентите Audi A6 Avant (565 / 1680 литра) и BMW 5-Series Touring (560 / 1670 литра). При свалени задни седалки пространството за товар се увеличава до 1820 литра – със 135 литра по-малко от сега.

Креслата се свалят в пропорции 40:20:40. Вратата на багажника е електрическа и може да се отваря безконтактно – само с движение на крака под задната броня. Това улеснява водача, ако ръцете му са заети.

Още в базовото си оборудване комбито E-Class е получило пневматично окачване с регулиране на височина. Товароносимостта на автомобила е 745 кг., а теглото на тегления прицеп може да достигне до 2100 кг.
Mercedes-Benz показа комбито E-Class
Модификацията излиза на пазара с 3 дизелови двигатели – два 2,0-литрови с 4 цилиндъра, развиващи 150 и 194 к.с., както и с 3,0-литров V6 с мощност 258 к.с. и 620 Нм въртящ момент.

Бензиновите агрегати са два 2,0-литрови с 4 цилиндъра, предлагащи 184 к.с. и 211 к.с., както и два V6. Първият е 3,5-литров с 333 к.с., като той ще се поставя на версията E 400 Matic. Най-мощният е с 401 к.с., като той е предназначен за E 43 4Matic. Тази версия ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,7 секунди.
Mercedes-Benz показа комбито E-Class
Като опция за новото комби Е-Class ще бъде достъпна развлекателна система plug & play за возещите се отзад пасажери. Тя представлява два iPad-а, разположени на облегалките на предните седалки със съответното програмно обезпечение.

Освен това в оборудването на модела ще бъде включен адаптивен круиз-контрол, поддържащ дистанция до предния автомобил при скорост до 210 км/ч, а също така система за автоматично паркиране, при която водачът може да се намира извън колата, светодиодна техника, както и аудиосистема Burmester с 23 тонколони.

Срещу доплащане клиентът може да получи пакет „Accoustic Comfort Package”, подобряващ шумоизолацията, както и специално покритие на стъклата, поглъщащо инфрачервените лъчи.

Снимки: Mercedes-Benz

Още по темата:
Новият E-Class надмина S-Class

 

Тагове: mercedes-benz e-class
0 от 500