IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автопилот катастрофа с Tesla Model S

Вместо да спре електрическият автомобил увеличава скоростта (Видео)

Автопилот катастрофа с Tesla Model S

Колите стават все по-безопасни, като основна заслуга затова имат електронните системи. Към момента обаче те могат само да помагат на водача, а не го заместват напълно. В това се убеди лично собственик на Tesla Model S, който се предовери на технологиите и претърпя лека катастрофа.



Според информацията мъжът пътувал по магистрала в Швейцария, използвайки активния автопилот на своя електромобил. Въпросната система позволява на водача да се "закачи" за превозното средство отпред и да го следва на безопасна дистанция. В този случай технологията сама управлява спирачките и ускорението, а в някои случаи и волана.

Мъжът се движел така известно време, но внезапно електрическият автомобил се забил в спрял в лявата лента бус. "Колата дори не намали, успях в последния момент да скоча на спирачките, но вече беше късно да избегна удара", казва собственикът на автомобила. И уточнява, че системите все пак реагирали, но напълно погрешно - вместо на намалят скоростта, те я увеличили.

Трябва да уточним, че основната вина за този инцидент е на шофьора, а не на колата. Според информацията на Tesla активният автопилот не е способен да засече всички обекти на пътя, като също така не е способен да спре напълно автомобила ако пред него внезапно се появи спряло превозно средство, а скоростта е над 80 км/час.

Изводът е, че технологиите помагат, но управлението на колата остава отговорност на шофьора. Въпреки това някои си позволяват дори да спят зад волана, доверявайки се именно на активния автопилот - вижте видеото долу.

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 14 rate down comment
    Дам дам ( преди 7 години )
    След еуфорията покрай Модел 3 другите марки ще се опитат да навредят на Тесла по всякакъв начин.
  • #4
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    При автомобилната индустрия е абсолютно недопостимо да имаш "неща за доискосуряване" по системите за сигурност късаещи здравето и живота на пътуващите в автомобила. И това не е иновация,аналогични системи има и в други марки луксозни автомобили, далеч преди тази на Тесла.
  • #3
    13 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    май първото видео е нагласено от германците.шофьора като го гледа този бус сума ти време що не натисна спирачката?сега германските автопроизводители с кви ли не тъпотии ще се опитат да си повишат падналите акции.
  • #2
    22 rate up comment 2 rate down comment
    :) ( преди 7 години )
    Ок, шофьорът трябва да следи пътя, но за мен основният проблем e в маркетинговото представяне на този автопилот. До преди няколко месеца тези автомобили бяха хвалени като самостоятелни. Други марки предупреждаваха, но ги оплюха. Официално Level 2 autonomous, но експертите го рекламират като Level 3...
  • #1
    7 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Напълно очаквано когато си иноватор да имаш неща за доизкусоряване.