IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автопилот катастрофа с Tesla Model S

Вместо да спре електрическият автомобил увеличава скоростта (Видео)

Автопилот катастрофа с Tesla Model S

Колите стават все по-безопасни, като основна заслуга затова имат електронните системи. Към момента обаче те могат само да помагат на водача, а не го заместват напълно. В това се убеди лично собственик на Tesla Model S, който се предовери на технологиите и претърпя лека катастрофа.



Според информацията мъжът пътувал по магистрала в Швейцария, използвайки активния автопилот на своя електромобил. Въпросната система позволява на водача да се "закачи" за превозното средство отпред и да го следва на безопасна дистанция. В този случай технологията сама управлява спирачките и ускорението, а в някои случаи и волана.

Мъжът се движел така известно време, но внезапно електрическият автомобил се забил в спрял в лявата лента бус. "Колата дори не намали, успях в последния момент да скоча на спирачките, но вече беше късно да избегна удара", казва собственикът на автомобила. И уточнява, че системите все пак реагирали, но напълно погрешно - вместо на намалят скоростта, те я увеличили.

Трябва да уточним, че основната вина за този инцидент е на шофьора, а не на колата. Според информацията на Tesla активният автопилот не е способен да засече всички обекти на пътя, като също така не е способен да спре напълно автомобила ако пред него внезапно се появи спряло превозно средство, а скоростта е над 80 км/час.

Изводът е, че технологиите помагат, но управлението на колата остава отговорност на шофьора. Въпреки това някои си позволяват дори да спят зад волана, доверявайки се именно на активния автопилот - вижте видеото долу.

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #25
    1 rate up comment 0 rate down comment
    младен ( преди 7 години )
    Напълно съм против всякакви такива самосиндикални устройства. Единствено темпомата може. Те и така бая народ спи зад волана ако се вкарат такива неща ще стане страшно
  • #24
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Видеото беше изтрито, тъй като разкрива неудобната за Тесла истина. Класика.
  • #23
    5 rate up comment 2 rate down comment
    до 1 ( преди 7 години )
    "Напълно очаквано когато си иноватор да имаш неща за доизкусоряване."Пич, бях в гимназията, когато европейските марки въведоха автоматичната система за поддържане на дистанция спрямо автомобила отпред. Сега съм на 30. Къде точно е иновацията на Тесла? Говориш, все едно са открили колелото. Просто са се ос.рали.
  • #22
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    "Включвайте автопилота на свой риск" ахахах"Преди да го включите, викайте свещеник да ви ръси със светена вода"
  • #21
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    "Според информацията на Tesla активният автопилот не е способен да засече всички обекти на пътя, като също така не е способен да спре напълно автомобила ако пред него внезапно се появи спряло превозно средство, а скоростта е над 80 км/час."Накратко абсолютно ненужна глупост, наречена автопилот.
  • #20
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    От днес нататък Тесла да слагат автопилот в кавички. - Предлагаме ви "автопилот" ама най-добре не го включвайте, че знае ли човек какво може да изникне на пътя...
  • #19
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Изникнаха неща, които не сте ги предвидили ама бързахте да пуснете теслата на пазара, нещата се оплескаха и дайте да обвиним шофьора. Или измислете истински автопилот или изобщо не вкарвайте такива недоносчета в автомобила.
  • #18
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Борис ( преди 7 години )
    Интересно. За технологиите за безопасност интегрирани в E-клас и S-клас (а и за луксозните модели на други немски и японски производители) съм чувал за по-малко инциденти отколкото за инциденти с Тесла, а Тесла продават много по-малко автомобили.Без коментар за коректността на Тесла към клиентите, очевидно беше, че технологията за автономно управление е изкючително, изключително сложна и не случайно Google след 15 години разработка все още не са пуснали серийно автономен автомобил.Да, можеш да направиш автономен автомобил, който демонстира характеристиките на такъв, но колко е лесно да направиш такъв, който и работи безопасно на практика.Разбира се от Тесла са притиснали качилия видеото и сега не може да се гледа.Дали е ясно кой е виновният след тази реакция?
  • #17
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Русия ( преди 7 години )
    Краварите във ФАЩ нещо се опитват да се надскочат !Закривай ! МЖД чувал съм от хора , които карат камиони във ФАЩ , че тия автопилоти са забранени и ако полицията те види и глоба, някой да знае нещо по въпроса ?
  • #16
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    А при новият Е клас е налична системата Active Lane Assitant, при колато колата се движи САМОСТОЯТЕЛНО по магистрала, стои си в лентата, спазва си нужната дистанция и при подаване на мигач сменя САМА лентата в съответната посока оказана от мигача. БЕЗ РЪЦЕТЕ НА ВОДАЧА ДАСА ВЪРХУ ВОЛАНА! Има клипчета ограмотете се малко!