IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Qashqai става конкурент на BMW X1 и Audi Q3

Премиум версията на кросовъра ще излезе на пазара догодина

Qashqai става конкурент на BMW X1 и Audi Q3

Nissan се готви да пусне на пазара нова модификация на популярния си модел Qashqai, която ще трябва да се наложи в сегмента на луксозните кросовъри и да се пребори с конкуренти като BMW X1 и Audi Q3.
Nissan пуска конкурент на BMW X1 и Audi Q3
Замисленият от японците нов модел всъщност ще представлява серийна версия на концептуалния Nissan Qashqai Premium, показан на автосалона в Женева през март. Пред Autocar главният дизайнер на проекта Дарил Скрейвън заяви, че прототипът е бил разработен с идеята по-късно да бъде пуснат в серийно производство и това е на път да стане.

„В момента работим върху адаптацията на материалите в салона, където ще има кожа Nappa и специално лаково покритие. Някои от елементите от концептуалния модел – като златистото покритие и карбона, обаче ще бъдат премахнати”, призна Скрейвън.

Новата версия на Qashqai ще запази увеличеното с 20 мм разстояние между двете оси, както и разширените калници, които придават по-внушителен вид на кросовъра. Броните, главните светлини и стоповете също няма да бъдат променяни.
Nissan пуска конкурент на BMW X1 и Audi Q3
Очаква се премиум кросовърът на Nissan да се появи в продажба догодина. Освен BMW X1 и Audi Q3 в компанията са набелязали още един потенциален конкурент – все още неизлязлото Volvo XC40.

Снимки: Nissan
 

Тагове: nissan qashqai
0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Georgi ( преди 7 години )
    Преди около 6 месеца се наложи да избираме кола на жена ми: първоначално тествах Кашкая: пълна скръб, дизеловия автоматик не може да се купи с 4*4, просто го няма като версия, вътре бие на ужасна евтиния, а мултимедията е напълно неразбираема. Взехме Х1 на 10 000 км от премиум селекшъна, 2013 та автоматик на ZF, 1.8 дизел, на светлинни години от Кашкая е и горе долу на същата цена. Скоро ще й драсна едно ревю.
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Цицолюб Гъзощипов ( преди 7 години )
    Вярно е, Х1 е с много скапани материали вътре, иначе предимството му е, че има много по голяма гама от двг'та за избор, нещо което при нисан липсва, друг огромен недостатък на кашкая е CVT
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    drianov ( преди 7 години )
    Жена ми има кашкай (1.6DCi CVT), а аз съм правил тест драйв на новто Х1 - трудно е да се повярва но единствено хедъп дисплея на БМВ ме впечетли в X1. Сега като е предно ориентирано е друг автомобил и ми беше трудно да повярвам че е 231 коня. Освен това автоматика не е на ZF и допълнително разваля картинката... Реално Х1 вече не е това което беше - спокойно може да се брой за конглокент на кашкай само че на двойна цена.
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Цицолюб Гъзощипов ( преди 7 години )
    Ще стане на кукуво лято със 1.2ТСИ ? докато не сложат адекватно задвижване нищо няма да стане, иначе има визия и интериора не е зле никък
  • #4
    10 rate up comment 1 rate down comment
    БМВ Фен ( преди 7 години )
    Че кашкай не беше ли най-продавания в класа си,какви конглокенти какви 5 лева?Впечатленията ми от този нисан са много добри,найстива качествено направен,и честно казано поне в този малкият клас(а3,1-серия,а-класа) думата "премиум" е много ама много измамно понятие.
  • #3
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Alien ( преди 7 години )
    ...мерси от хамерикански ***.Tozi izraz mnogo me drazni ne samo men , no predpolagam i drugi.No ako pone vednazh posetish SEMA SHOW v Las Vegas sam siguren , che shte si promenish mnenieto .Inache kato Triforce- edin ot "veteranite " v tozi sait te uvazavam za drugi kompetentni mmeniya.
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Triforce ( преди 7 години )
    Закон, другият път. Явно не знаеш, че много от марките бягат от това да им лепват етикет. Примери - Балатум, Ксерокс, Хилти, Джип. Не те виждам да си купиш фаянсови плочки на марката Балатум, монитор Ксерокс или клещи на Хилти. Та ако това имаш предвид под "Закон", явно си много зле.И както вторият ти написа - какъв конглокент са Джип? Имахме едно Чироки и на 156 000 километра му падна мощността. Така и не разбрахме защо и го продадохме. Ай, мерси от хамерикански ***!
  • #1
    12 rate up comment 2 rate down comment
    До бегача ( преди 7 години )
    Компас-а не е конглокент защото не е премиум!